Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fjällvandring i Abisko

04/08 - 12/08

300kr

Vill du testa på att fjällvandra för första gången i ditt liv? Eller är du redan en erfaren vandrare som vill uppleva fjällen med andra naturintresserade?

På tidigare fjällvandringar vi arrangerat i Abisko har deltagarna fått uppleva allt från fjällfåglar som fjällabb och fjällripa till fjällämlar, renar och jokkar. Häng med och se vad ni lyckas upptäcka i år!

I år kommer vi åka på två fjällvandringar! Den andra, i Dalarna 1-8/8, hittar du här: https://www.facebook.com/events/395439627703787/

Anmälan här: https://forms.gle/u7kKscYbZ6fFjkYz9

Denna fjällvandring går 4-12e augusti till i Abisko! Fjällvandringen kommer bestå i totalt två nätter på tåg (det är långt till Abisko) och sex nätter i tält. All mat fixar vi själva på stormkök.
Under vandringen kommer det följa med minst en deltagare som har vandrat förr. Denna person är dock ingen expert och eget ansvar gäller under hela resan.
Vi har plats för totalt 6 deltagare som planerar resan tillsammans. Fältbiologerna har från tidigare år redan förslag på hur detta kan utformas, men det är upp till gruppen att bestämma själva hur årets vandringar faktiskt blir. Ni bör ha möjlighet att träffas fysiskt åtminstone en gång innan vandringen, och ha minst ett Skypemöte utöver detta.

Du får:
* En fjällvandring med andra fantastiska fältbiologer
* Resa från Stockholm och mat betald
* Möjlighet att låna utrustning

Du behöver:
* Vara minst 14 år gammal
* Kunna bära 20kg långa sträckor. Detta brukar inte vara ett större problem för de flesta med normal kondition.
* Betala anmälningsavgift på 300kr
* Vara med och planera vandringsrutten
* Fixa den utrustning som vi inte kan ordna till dig (kan t ex vara ordentlig ryggsäck och kängor)

Det är sannolikt att sovsäck, tält och stormkök går att låna gratis av Fältbiologerna om ni skulle sakna det. Om du saknar tillgång till annan nödvändig utrustning (t.ex. ordentlig ryggsäck och kängor) men ändå vill delta, kontakta oss så försöker vi lösa det!
Annars behöver du stå för den utrustningen själv.
Fältbiologerna betalar för mat och för resorna mellan Stockholm och Abisko. (Om du bor längs med sträckan som tåget går – d.v.s. på en station tåget stannar vid norr om Stockholm – kan du givetvis kliva på längs vägen.)
Om du bor utanför distriktet och har en lång resa till någon av hållplatserna, kan vi förmodligen inte betala hela din resa.

Medlemmar som bor i distriktet prioriteras. I övrigt går platserna till de som först anmält sig. Man måste vara medlem i Fältbiologerna för att anmäla sig. Efter att du har anmält kommer vi höra av oss och berätta om du har fått en plats. Anmälan är bindande när du har accepterat.

Sista anmälningsdag är 15 maj.

Anmälan här: https://forms.gle/u7kKscYbZ6fFjkYz9

Detaljer

Börjar:
04/08
Slutar:
12/08
Pris:
300kr
Evenemang Kategori:

Annan

Sista anmälan
27e april
Anmälan
https://forms.gle/u7kKscYbZ6fFjkYz9