Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Forsärla – spontan fågelmorgon med Stockholms Fältbiologer

22/04 kl. 07:15 - 09:00

En hane forsärla - fågeln vi letar efter imorgon!

Imorgon onsdag besöker Stockholms Fältbiologer Nackaån (busshållplats: Nacka kvarn) för att leta efter den forsärla som setts där. Nybörjare såväl som fågelnördar välkomnas varmt!

Imorgon onsdag ses vi 07:15 vid busshållplatsen Nacka Kvarn för att tillsammans försöka hitta den forsärlehane som hållit till i Nackaån/Nacka ström de senaste dagarna. Forsärlor är sällsynta i Stockholm så vi hoppas få se den, men den har varit lite svårsedd så det kan bli en utmaning. Vi har också chans på andra vårfåglar som gransångare.

Du måste inte anmäla dig utan kan delta spontant, men då kan vi såklart inte meddela ev. sista minuten-ändringar (t.ex. om aktiviteten behöver ställas in på grund av sjukdom). Om du vet att du tänker delta får du gärna höra av dig till Leo, så missar vi dig inte i Nacka Kvarn.

Tid: onsdag 22 april 07:15-09:00 (det är viktigt att du kommer i tid – hör av dig om du blir sen). Avslutningstiden är ungefärlig.

Plats: Nacka Kvarns busstation. Sedan promenerar vi längs med själva Nacka Ström upå mot Dammtorpssjön.

Tillgänglighet: Tyvärr har arrangörerna aldrig tidigare besökt platsen, så vi vet inte hur förutsättningarna för tillgänglighet ser ut.

Kontakt: Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till Leo Rudberg på leo.rudberg@faltbiologerna.se, 0762508230 eller Facebook (Leo Calandrella Rudberg).

OBS: om du har minsta symtom ska du stanna hemma, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kommer hålla 2 meters avstånd under fågelmorgonen och uppmanar alla att undvika långa resor med kollektivtrafik (så åk inte till fågelmorgonen i Nacka från t.ex. Uppsala).

PS. Fältbiologernas ordförande Tove Lönneborg och vice ordförande Leo Rudberg är arrangörer, så vill du diskutera Fältbiologernas utveckling, har idéer på vad vi kan göra eller andra kul tankar är du varmt välkommen att prata med oss om det. Men fokus ligger såklart på fåglarna!

    En hane forsärla - fågeln vi letar efter imorgon!En hane forsärla – fågeln vi letar efter imorgon.

Detaljer

Datum:
22/04
Tid:
07:15 - 09:00
Evenemang Kategorier:
, ,

Arrangör

Leo Rudberg
Telefon:
0762508230
E-post:
Leo.rudberg@faltbiologerna.se

Annan

Sista anmälan
Ingen obligatorisk, men gärna innan 06:30
Kontaktperson
Leo Rudberg, 0762508230, Leo.rudberg@faltbiologerna.se
Tillgänglighet
Alla fältbiologer (6-26 år)

Plats

Nacka Kvarn
Nacka Kvarn
Stockholm, Sverige
+ Google Map