Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hållbart jordbruk – studiebesök på Hånsta gård

12/05 kl. 12:30 - 17:00

Hur ser framtidens jordbruk ut? Hur kan ett hållbart jordbruk bedrivas? Detta undersöker Fältbiologerna genom att åka ut till Hånsta gård, strax norr om Uppsala. Vi får dels lära oss om bland annat klimatreparativt jordbruk och får dessutom se hur den mat vi äter faktiskt kan produceras. Förutom detta blir det såklart även fika (frukt och mackor).

Vi möts upp på Uppsala centralstation söndagen den 12 maj kl 12:30 utanför entrén vid pressbyrån och åker sedan gemensamt till gården. Studiebesöket tar ca 3 timmar. En perfekt söndagsutflykt!

Fältbiologerna betalar alla resor inom distriktet. Det finns mycket bra tågförbindelser mellan bland annat Stockholm och Uppsala. Se bara till att spara och skicka in kvittot, vi hjälper dig om det känns oklart.

Besöket är gratis! Du behöver dock anmäla dig i förväg. Anmäl dig via länken:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScesWTZaIr_dp3frppcmbasw6NXx8yO80mrTQUJdJAqyW8phg/viewform?usp=sf_link

OM HÅNSTA GÅRD
Den ekologiska gården drivs av Ylwa och Kjell Sjelin, med både växtodling och djur. De är i framkant när det gäller miljövänliga och klimatsmarta metoder som agroforestry, ökad kolinlagring i marken och verktyg för att minska användningen av fossila bränslen.

Kontaktperson: Signe Rönnegård, tel: 0727100627

Detaljer

Datum:
12/05
Tid:
12:30 - 17:00

Plats

Sverige