Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Höstaktivitet och årsmöte med Fältbiologernas skogsnätverk

29 oktober kl. 18:00 - 31 oktober kl. 18:00

gratis

Häng med Skogsnätverket till Båtfors naturreservat! Gött fältbiologhäng och massor med häftiga arter utlovas! Vi lär av varandra och man behöver inte kunna något sen innan.

 

Båtfors

Båtfors är ett mycket spännande lövskogsområde vid nedre Dalälven. Bland annat finns många ekjättar och gamla aspar. Området är flackt och översvämmades ofta förr vilket har gjort att barrträd inte trivs. Över 200 rödlistade arter är påträffade i naturreservatet. Det är med andra ord en perfekt plats att lära sig naturvårdsarter på. Kunskapen om dessa är bra att ha senare om man vill rädda fina skogar från avverkning. Vi befinner oss mitt på limes norrlandicus (den biologiska norrlandsgränsen) och hittar därför både nordliga och mer sydliga arter. Fokus denna tid på året ligger på kryptogamer (lavar, mossor, svampar). Men området är också känt för häftiga insekter, kärlväxter, däggdjur, ugglor och Sveriges samtliga (!) hackspettsarter!

 

Vad kommer vi att göra?

Fredag: Avfärd från Uppsala i minibuss på eftermiddagen. Vi äter medhavd middag och boar in oss i stugan.

Lördag: Vi är ute och kollar på arter på tills någon gång efter lunch. På eftermiddagen har vi årsmöte och sen lagar och äter vi middag.

Söndag: Vi är ute och kollar på arter tills någon gång efter lunch. På eftermiddagen fixar vi i ordning och tar oss tillbaka. Vi släpper av folk i Marma vid 16-tiden och ankommer till Uppsala en timme senare.

Utöver detta kommer det att finnas tid för exempelvis spel och bad.

 

Boende

Vi bor i ett vedeldat torp utan el. Det finns bara 6 bäddar i stugan så en del får sova på golvet eller i tält. Det är mysigt men kan bli kyligt på nätterna.

 

Ta med

En varm sovsäck, liggunderlag, termos, matlåda, liten ryggsäck, papper och penna att anteckna arter med, varma kläder, gärna kikare, lupp eller bestämningslitteratur om du har. Ta också med middag till fredag kväll och söndag lunch.

 

Tillgänglighet

Vi rör oss i ostigad skog.

 

Anmälan

Senast måndag 26 oktober i formuläret: https://docs.google.com/forms/d/13JCfvzqA4yVHFlN5xkrKI0bTpCwom58_hW1PR3r5atI/edit Mer detaljerad information fås vid anmälan.

 

Vad är skogsnätverket?

https://www.faltbiologerna.se/skogsnatverket/

Detaljer

Börjar:
29 oktober kl. 18:00
Slutar:
31 oktober kl. 18:00
Pris:
gratis

Arrangör

Skogsnätverket

Annan

Sista anmälan
2021-10-24
Anmälan
https://docs.google.com/forms/d/13JCfvzqA4yVHFlN5xkrKI0bTpCwom58_hW1PR3r5atI/edit
Kontaktperson
Tore Dahlberg 0703810435
Tillgänglighet
Vi rör oss i ostigad skog