Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Höstexkursion ut i den Skånska skogen med Skogsnätverket

24/10 kl. 09:40 - 16:30

 

Lördagen den 24 oktober drar vi ut i skogen för att slipa på våra skogskunskaper!

Exkursionen kommer gå till den mycket spännande lokalen Bögerupsbranten, precis öster om Stockamöllan. Området består av en gammal ädellövskog i branterna kring Rönne å och har höga naturvärden (i dagsläget är området skyddat genom både ett så kallat “naturvårdsavtal” och även som “nyckelbiotop” – mer om det på exkursionen).

För att komma dit tar vi tåget klockan 09.46 från Lund Central till Stehag där vi sen byter till buss, med slutdestination Stockamöllan Lindarnas väg. Hela resan tar lite drygt en halvtimme.

Ta gärna med matsäck, fika med något varmt att dricka samt kläder efter väder (vädret ser lovande ut just nu, men allt kan hända…). Även böcker om lavar, svampar, mossor samt luppar, kikare och liknande, om ni har tillgång till något sådant. Vi kommer dessutom ha tillgång till mycket bra litteratur om skyddsvärdskog och indikatorarter med oss.

En vecka senare, lördagen den 31 oktober, 16.00 har skogsnätverket sitt årsmöte, vilket kommer  ske digitalt via zoom med alla intresserade fältbiologer i hela landet. I detta möte kommer vi att diskutera massa kul grejer – årets inventeringsresa, vad och vart vi vill lägga fokus på kommande år, välja ut nya organisatörer med mera. Ett mycket bra tillfälle att börja engagera sig i skogen och allt som hör därtill helt enkelt!

Länk till Årsmöte: Kommer snart

Det kommer bli superskoj, häng med!

Detaljer

Datum:
24/10
Tid:
09:40 - 16:30
Evenemang Kategori:

Arrangör

Skogsnätverket

Annan

Sista anmälan
20 oktober
Anmälan
https://fb.me/e/3akPKy6Dt
Kontaktperson
Gunnar Gredeby
Tillgänglighet
Alla skogsintresserade fältbiologer