Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hur kan vi omsätta systemkritik i handling?

26/02 kl. 17:30 - 19:30

Välkommen till en kväll där vi ska utforska de allra största och viktigaste politiska frågorna.

Den civilisation som vi lever i är i kollisionskurs med ekosystemen. Den här gruppen utgår från att de flesta etablerade idéer om hur vi kan förhindra förstörelsen av naturen är otillräckliga.

Istället försöker vi skapa ett forum där vi mer kompromisslöst kan diskutera hur vi kan göra motstånd, och skapa vägar för vidare organisering. Hur kan vi bidra till att avveckla det djupt ohållbara och orättvisa samhälle vi lever i, innan det tar död på oss? Gruppen vänder sig till dig som är intresserad av systemkritiska idéer, och som inte bara vill finna inspiration, utan även söka vägar för att omsätta dina insikter i handling. Den har inget färdigt syfte, utan tanken är att vi genom gruppen skapar ett forum där vi gemensamt söker vägar framåt, under halvstrukturerade former.

Första träffen kommer bestå av en inledande föreläsning där jag presenterar tankarna bakom gruppen och presenterar idéer från andra människor som funderat i dessa banor tidigare. Sedan öppnar vi upp för lite lära-känna-övningar och en mer deltagarorienterad workshop innan vi rundar av med information inför kommande träffar.

Inga förkunskaper för ämnet krävs, bara att du är intresserad av att utforska ämnet tillsammans. Det kommer vara öppet för olika sorters diskussion men alla får delta på det sätt man själv vill.

Vi träffas på Fältbiologernas Rikskansli på Åsögatan 115 kl 17:30. Meddela om du undrar något.

Mat, trevligt sällskap, spännande boktips och viktiga insikter utlovas!

Detaljer

Datum:
26/02
Tid:
17:30 - 19:30
Evenemang Kategori:

Annan

Kontaktperson
Tor Persson - tor-persson@hotmail.com

Plats

Fältbiologernas Rikskansli
Åsögatan 115
Stockholm,
+ Google Map