Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Infomöte om hållbarhetsprojekt på cykel i sommar.

11 mars kl. 18:00 - 20:00

Gratis
Hej allihopa!
Det är så att jag planerar ett projekt för i sommar där fältbiologerna kommer vara involverade och jag kommer nu börja kolla intresset från medlemmar rörande att personligen delta på ett eller annat sätt. Jag kommer nu hålla ett infomöte där jag presenterar rutten, eventuella samarbetspartners, lite kring dokumenteringen av resan och olika typer av möjliga vägar till att delta i projektet.
Vad är då projektet?
Projektet är en cykelresa samt en inspelning av en typ av dokumentär.
Beskrivning: Jag kommer under juni, juli och augusti månad cykla genom stora delar av södra Sverige samt Danmark (sammanlagt cirka 200-mil). Under resans gång kommer jag att möta upp olika typer av hållbarhetsinitiativ/projekt och intervjua dessa. Min förhoppning är även att kunna skapa små hållbarhetsevent i de städer jag cyklar igenom.
Dokumentären/filmningen kommer vara en blandning av innehåll från själva cyklandet, mötena med personer/organisationer som driver hållbarhetsprojekt samt från de event jag hoppas kunna skapa eller delta i. Tanken är att materialet kommer läggas upp på Youtube samt att det kommer finnas ett Instagram-konto kopplat till projektet.
Vad är förhoppningarna med att involvera fältbiologerna?
Jag hoppas att detta ska kunna bli ett roligt och inspirerande projekt för så många som möjligt och genom att bjuda in till olika delar av projektet hoppas jag att vi kan bli många som finner glädje och intresse i detta.
Det är bland annat välkommet att cykla med under resan. Antingen om du bara vill hänga på någon mil eller flera dagar.
Jag öppnar upp för att vara med och planera inför resan, vilket t.ex kan innebära att leta efter hållbarhetsinitiativ utmed rutten som vill delta i intervjuer, hjälpa till att planera event i de städer man cyklar igenom, vara med och lära sig att filma/klippa inför resan eller om du redan har kunskap kan du kanske lära mig, detsamma gällande reparation av cykel samt att hålla i intervjuer, vara med på digitala möten med intresserade personer/organisationer, planera boende utmed rutten (kommer främst att tälta men tänker att det kommer vara skönt om man kan sova i en säng eller få tillgång till en tvättmaskin eller dusch någon gång ibland), hjälpa till att hitta utrustning via second hand eller genom att låna, leta efter hållbara verksamheter som kan tänkas vilja sponsra med vegansk mat eller utrustning, med mera.
Det kommer även finnas möjlighet att hjälpa till under själva resan i sommar, vare sig du vill cykla med eller ej. Där kan exempel vara att hjälpa till med sociala medier, hjälpa till med klippningen av materialet som ska läggas ut på Youtube eller hjälpa till under de event som förhoppningsvis kan arrangeras i städerna som cyklas igenom.
Länk till Zoom kommer läggas ut innan mötet börjar.
Vi ses på Zoom!

Detaljer

Datum:
11 mars
Tid:
18:00 - 20:00
Pris:
Gratis

Arrangör

Sarah Forsén

Annan

Kontaktperson
Sarah Forsén 0702858587

Plats

Distans
Webbplats:
Zoom