Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Inventeringsresan 2019

06/08 - 17/08

Gratis

ANMÄLAN SENAST 23 JULI

Följ med på sommarens massivaste fältbiologhändelse – Skogsnätverkets inventeringsresa!

Denna gång bär det av till Jämtlands gamla granskogar. Jämtland har en kombination av en rik berggrund och ett fuktigt klimat, vilket har gett landskapet ett häftigt utbud av växter, svampar, mossor och lavar. Men deras miljöer hotas ständigt av skogsbrukets härjningar.

Därför ger sig Fältbiologernas skogsnätverk ut för att söka efter de få naturliga skogar som fortfarande finns kvar, men som nu hotas av avverkning. Vår metod för detta är att lära oss att finna de arter som signalerar höga naturvärden. Som alltid lär vi oss av varandra och både experter och nybörjare är välkomna med på resan. Det är en fördel att ha viss förkunskap men inte nödvändigt.

Vi kommer att bo i tält, laga mat gemensamt över öppen eld och vara ute i fält hela dagarna. Det blir svampar, lavar, mossor, insekter, skogspolitik och en massa trevligt häng!

Vi utgår från  Östersund där vi gemensamt handlat mat för resan innan vi i våra minibussar rullar ut i skogarna. Tanken är att vi åker runt till avverkningshotade skogar och inventerar dessa. De tre sista dagarna (15–17 augusti) är tänkta för efterarbete: sammanställa fynd av arter och annat i en rapport, dessa dagar kommer vi vara inomhus.

  • Anmälan: Anmäler dig gör du genom att fylla i formuläret så hör vi av oss med mer info  samt skriver in i kalkylarket vad du vill hjälpa till att arrangera. Anmäl dig så snart som möjligt då antalet platser är begränsat.
    • Länk till anmälan >>
    • Länk till kalkylark >>
  • Boende: Vi kommer att bo i tält, laga mat gemensamt över öppen eld och vara ute i fält hela dagarna. Du behöver inte ha eget tält! De tre sista efterarbetsdagarna bor vi inomhus.
  • Packlista: Fås vid anmälan

Som vanligt står skogsnätverket för alla kostnader inklusive resa och mat.

Tveka inte att höra av dig om du undrar över något!

Detaljer

Börjar:
06/08
Slutar:
17/08
Pris:
Gratis
Evenemang Taggar:
, ,
Webbplats:
https://forms.gle/ZtAhNRo5LYrp832V9

Arrangör

Skogsnätverket

Annan

Kontaktperson
Skogsnätverket inventeringsresan2019@gmail.com eller 0738052848 (Isak)
Tillgänglighet
Alla

Plats

Jämtland