Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Jordbrukshelgen

26 september - 27 september

Gratis

Jordbruket i står för 15 % av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser. Visste du att den största delen av utsläppen från jordbruket kommer från marken? och att även kornas prutar släpper ut släpper ut metangas som är en av de starkaste växthusgaserna? Samtidigt så påverkas jordbruket redan idag av klimatförändringarna. När det regnar mindre regelbundet och somrarna bli varmare blir skördarna mindre och färre. 

Under de senaste 100 åren jordbruket förändrats drastiskt i Sverige. Förr fanns många små gårdar med traditionella och ekologiska jordbruk. Idag är åkrarna stora och konstgödsel och bekämpningsmedel är vanligt.   

 

Under Jordbrukshelgen ska vi lära oss hur det storskaliga jordbruket påverkar klimatet och naturen. Vi kommer också diskutera vad alternativet skulle kunna vara och hur vi ska kunna producera mat till hela världens befolkning och samtidigt ha ett jordbruk som är miljö och klimatvänligt. Vi kommer också prata om vad vi kan göra åt det. 

Vi du läsa mer om jordbrukets påverkan på miljön och klimatet kan du göra det på Naturskyddsföreningens hemsida här och på jordbruksverkets hemsida här

Det behövs inga förkunskaper och helgen är gratis. Fältbiologerna står för alla kostnader, inklusive reseersättning.  Helgen arrangeras av Fältbiologernas Stockholm-Uppland-Gotland distrik och aktiviteterna kommer vara inom distriktet. Inte medlem i Fältbiologerna? Det är gratis att bli medlem! Bli medlem här! 

Du kan redan nu anmäla dig! Mer information om helgen kommer i vår. 

VIKTIGT
Pågrund av covid-19 kommer vi inte att ha någon övernattning och endast ha utomhusaktiviteter.  Vi hjälps åt att tillsammans hålla avstånd till varandra för att minska smittorisken. Vi kommer också att ha desinfektionsmedel och våtservetter.

Helgen arrangeras inom projektet Naturmakt och en grupp medlemmar kommer att planera helgen med stöd av fältbiologernas miljömentor, Agnes Grönvall. Vill du vara med och planera Jordbrukshelgen? Läst mer och anmäl dig här! 

Detaljer

Börjar:
26 september
Slutar:
27 september
Pris:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,

Annan

Sista anmälan
23 september
Anmälan
https://forms.gle/WHT35iUeL8icGFud9
Kontaktperson
Agnes Grönvall
För vem
Alla fältbiologer