Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lär dig träd med Uppsala Fältbiologer

13 oktober kl. 17:30 - 20:00

Hej och välkommen på en favorit i repris: lär-dig träd-promenad!

Den här gången är planen att vi ska kunna få se träden i lövad (och färgsprakande) skrud. Vi kommer att prata om hur en kan känna igen olika trädarter efter växtsätt, blad, bark, knoppar och i vissa fall doft. Vi kommer också att prata om trädens ekologi m.m. och nörda ner oss allt vad vi kan!

Inga förkunskaper behövs! Promenaden kommer att ledas av åtminstone en landskapsarkitektstudent och fältbiolog som berättar om träden och kan svara på frågor.

Ta på dig varma kläder efter väder. Vi kommer att strosa långsamt och stanna för att prata om de träd vi stöter på under promenaden. En termos varmt té och kanske något att fika på kan också vara bra att ta med för att hålla värmen och uppe 🙂

Ingen anmälan behövs – det är bara att dyka upp! Vi ses vid Permakulturträdgården på Ultuna, SLU (Arrheniusplan, 756 51 Uppsala).

Tanken är att det ska att bli åtminstone en till utflykt under vinterhalvåret där vi lär oss att känna igen trädens vinterkaraktär så att vi kan identifiera dem även utan löv.

Tillgänglighet: Vi kommer att vara utomhus och röra oss långsamt i grupp. Hör av dig i förväg ifall du är t.ex. rullstolsburen så kan vi anpassa rutten. Vid frågor, tveka inte att höra av dig!

Hoppas vi ses!

Kontakt: Astrid Eklund (tel: 0736829011, mejl: astrid.eklund@icloud.com)

Detaljer

Datum:
13 oktober
Tid:
17:30 - 20:00

Arrangör

Astrid Eklund
Telefon:
(+46) 0736829011
E-post:
astrid.eklund@icloud.com

Annan

Kontaktperson
Astrid Eklund

Plats

Arrheniusplan
Arrheniusplan
Uppsala,
+ Google Map