Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Måndagsmys: PÅVERKA SKOGSINDUSTRIN

01/06 kl. 19:00 - 20:30

Gratis
Sveriges skogar försvinner och ersätts med sterila trädplantage utan biologisk mångfald. Samtidigt verkar våra makthavare tycka denna utveckling är bra. Hur kan det komma sig? Detta måndagsmys ska vi diskutera vad problemet är med våra skogar, vad en nyckelbiotop egentligen är, vad grejen är med de fjällnära skogarna och vad vi kan gör åt det. Men denna gång ska vi inte bara diskutera utan också passa på att SAMLA VÅRA GEMENSAMMA RÖSTER OCH PÅVERKA!
 
Ta med dig papper och penna eller var redo att skriva på på datorn, för nu ska vi skicka brev! Vi hjälps gemensamt åt att formulera varsitt brev eller mejl som sedan skickas till Näringsminister Ibraham Baylan. Mer om varför kan du få lära dig under myset, men här är en kort förklaring:
 
Staten (alltså vi själva) har ett eget skogsbolag, Sveaskog. Hur Sveaskog ska sköta sina skogar bestäms av våra politiker där näringsministern är den ansvarige. Idag har Sveaskog ett krav på sig som säger att de måste tjäna jättemycket pengar på skogen, vilket gör att de måste hugga ner det mesta istället för att skydda den. Men vi tycker att man istället för att se skogen som en resurs för pengar borde den se den som en resurs för att nå vårt eget demokratiskt uppsatta miljömål om levande skogar. Därför kommer vi skriva brev till Näringsministern där vi kräver att Sveaskogs avkastningskrav (kravet att tjäna pengar) ska slopas. Mer om detta får du lära dig under måndagsmyset! All makt åt skogen!
 
Om måndagsmys:
Varje måndag 19:00-20:30 anordnar Fältbiologerna måndagsmys, öppet för alla mellan 6-26 år. Vi umgås tillsammans över Zoom för att ha trevligt och prata om natur- och miljöfrågor med ett nytt tema varje måndag. Tanken är att det ska vara ganska informellt och avslappnat, ett tillfälle att umgås helt enkelt.
 
LÄNK: https://us02web.zoom.us/j/635838240

Detaljer

Datum:
01/06
Tid:
19:00 - 20:30
Pris:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/552727315673117/

Plats

Zoom

Arrangör

Fältbiologerna riks
E-post:
info@faltbiologerna.se
Webbplats:
www.faltbiologerna.se

Annan

Kontaktperson
Tove Lönneborg 0760073689
Tillgänglighet
Alla 6-26 år