Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Minikretslopp med Stockholms minifältisar

30/10 kl. 10:00 - 13:00

Obs: Den här aktiviteten är till för medlemmar mellan 6 och 12 år. Men om du är en fältbiolog över 12 år får du jättegärna prova på att vara med som minifältisledare på aktiviteten! Hör i så fall av dig till jonas__bengtsson@outlook.com (dubbelt understreck).

Lördagen 30 oktober ses vi i Fältbiologernas lokal i Björkhagen och bygger slutna ekosystem! Slutna ekosystem är i det här fallet flaskor och burkar med jord, växter och andra organismer med målet att de ska kunna överleva så länge som möjligt av sig själva, utan att man tillför något utifrån, så att till exempel växter och mikroorganismer skapar ett kretslopp av syre och koldioxid. När man har haft i organismer och det de behöver för att leva tar man hem burken eller flaskan och sedan kan man se det slutna ekosystemet utvecklas med tiden! Vi ses utanför Björkhagens tunnelbana kl. 10:00, och är tillbaka där kl. 13:00. Lokalen ligger nära tunnelbanan. Anmäl er här om ni vill hänga på: https://forms.gle/kRJm3VWAB5w7LRty8. Sista dag att anmäla sig är lördagen 23:e oktober.

Vi fixar fika, men lunch får man antingen ha med sig eller äta efteråt. Man deltar själv på minifältisaktiviteter, men om någon behöver ha en förälder med i början går det bra. (Tanken med att vuxna inte är med är att barnen får utrymme att lära känna varandra och utforska själva.)

Detaljer

Datum:
30/10
Tid:
10:00 - 13:00

Annan

Sista anmälan
23 oktober
Anmälan
https://forms.gle/kRJm3VWAB5w7LRty8
Kontaktperson
jonas__bengtsson@outlook.com (dubbelt understreck))

Plats

svalövsvägen 1, björkhagen
Svalövsvägen 1, björkhagen
Stockholm,
+ Google Map