Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nationell aktivistkurs på höstlovet för unga miljökämpar

05/11 - 07/11

Är du peppad på att ta miljökampen till nästa nivå? Vill du lära dig hur vi kan rädda skogar, stoppa oljebolag och skydda urfolks och klimatflyktingars rättigheter? Då är du välkommen på Fältbiologernas nationella aktivistkurs i Värmland 5-7 november!

Vi lär ut metoder som civil olydnad, påverka makthavare, medieträning, aktioner och dramapedagogik m.m under en intensiv helg, där vi även fördjupar oss i antirasistisk miljökamp och systemkritisk miljörättvisa.

Du kommer få träffa aktivister med personliga erfarenheter och kunskaper från våra lyckade kamper för världsunika Ojnareskogen och mot oljeraffinaderiet Preemraff och lära dig mer om vår solidaritet med den samiska kampen för Sápmis natur.

Självklart passar vi också på att hänga med varandra och njuta av den värmländska senhöstens natur, med utgångspunkt i mysiga Dömle scoutgård utanför Deje.

Alla födda 1995-2015 är varmt välkomna oavsett bostadsort. Helgen är helt gratis – vi ersätter resor och fixar både mat och boende till alla deltagare!

Denna kurs passar både dig som är total nybörjare i miljökampen och dig som har viss erfarenhet men vill ta din aktivism till nästa nivå.

TID, PLATS, MAT OCH RESOR
Helgen startar i Deje på fredag kväll. Du kan komma till Deje tidigast med bussen som anländer 16:25 och senast framåt midnatt. Vi hämtar upp vid Deje busstation med minibuss och fixar skjuts åt alla till Dömle scoutgård.

Helgen avslutas på söndagen vid 13-tiden. Vi kan skjutsa till samtliga bussar i Deje från 10:12, om någon behöver åka tidigare.

Om du av särskilda skäl inte kan ta dig till Deje, skriv det i formuläret nedan så kan vi förhoppningsvis lösa hämtning och/eller lämning i Karlstad!

Vi fixar middag på fredagen, samtliga måltider på lördagen och frukost + lunch på söndagen.

Fältbiologerna bekostar alla resor – du bokar din resa själv (förslagsvis via SJ.se) och får ersättning i efterhand. Kontakta Leo Rudberg (ordforande@faltbiologerna.se; 0762508230) om du skulle behöva hjälp att boka resan, så kan vi nog boka åt dig!

Anmäl dig HÄR >>

INFO OM FÄLTBIOLOGERNA
Fältbiologerna är Sveriges största miljö- och naturorganisation för barn och unga. Våra aktiviteter ska vara trygga sammanhang för unga i alla åldrar. Alla våra aktiviteter är därför helt alkohol- och drogfria.

För att delta måste du vara eller bli medlem i Fältbiologerna (eller född 1995). Det är gratis att vara med! För att vara medlem behöver du vara mellan 6-25 år: https://www.faltbiologerna.se/bli-medlem/

FRÅGOR?
Kontakta Leo Rudberg på 0762508230 eller ordforande@faltbiologerna.se om du har frågor, funderingar eller förslag inför helgen!

Kampen fortsätter!

/Peppiga hösthälsningar,
Evelina Szamosi, Hanna Andren och Leo Rudberg,
Arrangörer av Fältbiologernas aktivistkurs

 


Fältbiologerna i en demonstration (långt innan Corona). Foto: Adam Karls Johansson, AdaMedia Med Mera.
Fältbiologerna i en demonstration (långt innan Corona). Foto: Adam Karls Johansson, AdaMedia Med Mera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


			

Plats

Karlstad
Sverige

Arrangör

Leo Rudberg
Telefon:
0762508230
E-post:
Leo.rudberg@faltbiologerna.se

Annan

Sista anmälan
Anmälningsdatum meddelas senare.
Anmälan
https://forms.gle/yH5e9rwREpebHxGo7
Kontaktperson
Leo Rudberg, 0762508230, leo.rudberg@faltbiologerna.se
Tillgänglighet
Vi eftersträvar att alla ska kunna delta oavsett funktionsvariationer.