Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Natur- och aktivismdag med Växjö Fältbiologer och riksstyrelsen

09/07 kl. 09:00 - 21:00

Häng med på en maxad dag på Hissö och Kronobergshalvön, fylld av miljökamp och naturupplevelser, med Växjö Fältbiologer och Fältbiologernas riksstyrelse!

Fältbiologernas ena ordförande Tove Lönneborg och vice ordförande Leo Rudberg åker på turné i början av juli och 8-10 juli besöker dem oss i Växjö!

Den 9 juli ska vi därför hänga tillsammans med dem på Hissö och i närheten. Dagen är uppdelad i flera olika pass, så alla kan delta på precis det man är peppad på och komma och gå som man vill – eller såklart allihop om en vill det! Starttiderna är exakta men sluttiderna kan variera. Eftersom vi kommer förflytta oss runt på Hissö kan man ringa Lovisa Hasch 0768791189 eller Evelina Szamosi 0760334511 om man anländer senare på dagen för att ta reda på var gruppen för närvarande befinner sig.

SCHEMA 9 JULI

9:00-11:00: Fågelmorgon. Vi ses vid informationstavlan på Hissö, den som man kommer till om man tar sig över Hissöbron och sedan bara följer bilvägen, samma väg som går över bron, en bit. Vi har kanske en tubkikare, men ta gärna med handkikare och lupp om du har. Förhoppningsvis ser vi några sjöfåglar eller skogsfåglar och hör sjungande sommarfåglar.

11:00-12:00: Lunch. OBS: ta med egen vegetarisk lunch – spara kvittot så får du pengar av Fältbiologerna!

12:00-14:00: Aktivistworkshop. Vår vice ordförande Leo (som bl.a. varit inblandad i kamperna för att rädda Ojnareskogen och Råstasjön samt stoppa M/KD/SD:s miljökatastrofala budget 2018) berättar om hur en räddar världen. Passet anpassas efter deltagarna, så berätta gärna vad ni är mest pepp på – t.ex. aktionsplanering, skriva/hålla tal, skriva insändare, skriva pressmeddelanden, bli intervjuade av media eller prata med politiker. Vi kommer också få testa på lite miljöaktivism – ta gärna med något digitalt att skriva längre texter på och eventuella hjärtefrågor!

14:00-16:00: Bad/strandhäng och fika. Vi badar/hänger vid vattnet! Ta med badkläder och handduk. Ta gärna med fika om ni vill – är den vegetarisk och ni sparar kvitton bekostar Fältbiologerna det i efterhand.

16:00-18:00: Skog och skogskamp – vår ordförande Tove Lönneborg (som inventerat skogar, arrangerat flera skogsaktioner och använt civil olydnad för skogen) berättar om Fältbiologernas stora skogskampanj “Skogen som tog slut” som vi driver i år. Vi får bl.a. prata om varför skogen är viktig, få reda på mer om Fältbiologernas skogsfilm som släpps i höst med en stor turné samt fundera på vad Växjöklubben kan göra för att rädda skogen. Eventuellt testar vi också en enkel form av skogsinventering genom att leta hotade arter i skogen vi befinner oss i.

18:00-19:00: Middag. OBS: ta med egen vegetarisk middag – spara kvittot så får du pengar av Fältbiologerna!

19:00-21:00: Fritt häng. Vi umgås, pratar om vad vi vill (kanske Växjöklubben, klimatkrisen eller meningen med livet) och har det trevligt. Instrument och liknande välkomnas varmt!

CORONAINFO
Vi håller avstånd på aktiviteten och umgås endast utomhus. Ta gärna med handsprit. Stanna hemma om du är sjuk eller har minsta symptom.

ANMÄLAN
För att kunna veta hur många som kommer, och så att vi hittar varandra på plats sen, är det viktigt att man anmäler sig om man har tänkt komma. Det är också viktigt för att vi ska kunna informera om ändrade planer. I anmälan kan man också anmäla sig till den aktion mot Preemraff som sker dagen därpå. Anmälan hittar man här: https://forms.gle/a7sEihCf8cwGmyiP6

Denna aktivitet riktar sig till alla upp till 26 år, oavsett om du är gammal medlem eller helt ny, om du deltagit på flera aktiviteter eller om det här är ditt första möte med Fältbiologerna. Alla är varmt välkomna och du får gärna bjuda med dig vänner. Dagen efter – 10 juli – ordnar vi en aktion mot Preem inne i Växjö som man är jättevälkommen att delta på!

Allt gott,
igelkott!
/Fältbiologernas riksstyrelse och Växjöklubben

Detaljer

Datum:
09/07
Tid:
09:00 - 21:00
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , , , , ,

Arrangör

Leo Rudberg
Telefon:
0762508230
E-post:
Leo.rudberg@faltbiologerna.se

Annan

Anmälan
https://forms.gle/a7sEihCf8cwGmyiP6
Kontaktperson
Leo Rudberg, 0762508230, Leo.rudberg@faltbiologerna.se
Tillgänglighet
Alla fältbiologer (6-26 år)

Plats

Hissö
Hissö naturreservat
Växjö, 16854 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0762508230