Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Panelsamtal: Ett hållbart jordbruk

24/11 kl. 18:00 - 19:30

Rapporterna om klimatkris och ett ohållbart utnyttjande av vår planet haglar tätt – och för en betydande klimat- som miljöpåverkan står jordbruket. Utsläpp av växthusgaser, utarmning av jordar, övergödning och monokulturer är bara en del av de negativa aspekter som brukar kopplas ihop med jordbrukssektorn. Samtidigt kvarstår faktum att vi behöver producera livsmedel. Frågorna är många och ur ett svenskt perspektiv är de särskilt relevanta i Lund – staden som är omgiven av jordbruksmark i världsklass.
Nu arrangerar Lunds Fältbiologer tillsammans med Bee the Change ett samtal mellan lokala politiker, lantbrukare och forskare på området för att göra en djupdykning på temat hållbart jordbruk. Vad krävs för att vi ska kunna kalla vårt jordbruk hållbart och hur når vi dit? Vilka måste ta ansvar och vad är första steget? Det och mycket mer kommer att diskuteras av vår panel den 24 november.
Panelen består av:
Ewa Björnberg (MP), kommunpolitiker
Inga-Kerstin Eriksson (C), kommunpolitiker
Håkan Rasmusson, lantbrukare
Anna Kristoffersson, lantbrukare
Lennart Olsson, professor vid LUCSUS
Med hänsyn till de nya restriktionerna gällande Covid-19 kommer evenemanget att genomföras helt digitalt. Som publik kan du antingen kolla på vår livestream eller delta i Zoom-mötet. Länk till FB där evenemanget streamas: https://fb.me/e/1PB08fErJ

Detaljer

Datum:
24/11
Tid:
18:00 - 19:30
Webbplats:
https://fb.me/e/1PB08fErJ

Arrangör

Anton Kvarnbäck
Telefon:
0729782764
E-post:
a.kvarnback@gmail.com
Webbplats:
Södra esplanaden 30A lgh 1309