Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Rädda vitryggen – skogsutflykt

26/04 kl. 09:00 - 16:00

🌲OSA senast 8 april till kanslichef@faltbiologerna.se 🌲
 
Är du mellan 6-25 år och sugen på att lära dig mer om vitryggig hackspett och varför det bara finns ca 25 st kvar i hela Sverige? Vill du komma ut i vackra gamla lövskogar och hjälpa till att rädda vitryggen? Fredagen den 26 april, ca klockan 9-16 anordnar Fältbiologerna tillsammans med Naturskyddsföreningen en skogsutflykt för att lära sig mer om vitrygg. Du kommer också att få lära dig lite om hur en vårdar naturen för att underlätta för vitryggens överlevnad. Du behöver inga förkunskaper för att vara med. Utflykten är anpassad efter flera nivåer.
 
VILL DU FÖLJA MED?
Utflykten är helt gratis. Vi bjuder på vegansk mat och fika. Sök reseersättning när du anmäler dig till kanslichef@faltbiologerna.se senast 8 april. Mer info skickas ut när du har anmält dig!
 
Du behöver vara medlem i Fältbiologerna för att kunna följa med. Är du inte medlem redan så kan du bli det. Det är gratis att vara medlem! Det är gratis att vara medlem >> 
 
OM ARBETET MED VITRYGGEN
Naturskyddsföreningen har drivit vitryggsprojektet sen 1990 och arbetar för att bevara och restaurera vitryggens livsmiljöer och förstärka den vilda populationen vitryggar genom att sätta ut ungfåglar uppfödda i avel. Syftet med räddningsaktionen är att vitryggen ska få finnas kvar i Sverige (där den hör hemma), att fler lövskogar ska restaureras och skyddas, men också att öka kunskapen kring vikten av biologisk mångfald och artrika skogar bland allmänhet, politiker och skogsägare.
Orsaken till den drastiska minskningen av arten är skövlingen av våra skogar och när skogarna försvinner hotas inte bara vitryggen, flera hundra andra arter är också beroende av samma miljöer för sin överlevnad. Därför är vitryggsarbetet så himla viktigt!
 
Vi behöver bli fler ute i skogen! Hoppas du vill vara med!
 
#vitryggighackspett #slutaslaktaskogen
 
Läs mer om vitryggig hackspett >> 

Detaljer

Datum:
26/04
Tid:
09:00 - 16:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,

Arrangör

Fältbiologerna riks
E-post:
info@faltbiologerna.se
Webbplats:
www.faltbiologerna.se

Annan

Sista anmälan
8 april
Kontaktperson
Mikaela Sundin
Tillgänglighet
Medlemmar mellan 6-25

Plats

Uppsala
Sverige + Google Map