Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Rockstaklubben (Klimatångest SOS/Vision 2030) + årsmöte

21/02 kl. 16:00 - 23/02 kl. 10:30

Rockstaklubben, tidigare Skogsklokagruppen bjuder in till spännande diskussioner som varvas med naturupplevelser, mindfulness, gott fika och härligt Fältbiolog häng där vi värdesätter fina mänskliga relationer och tid tillsammans framför materiellt värde och miljöförstöring! På lördag eftermiddag äger även den snart nystartade klubbens årsmöte rum och vi kommer även ägna tid att vidareutveckla podcast ideer som vi påbörjar förra träffen. Möjlighet att övernatta kommer finnas! Häng med!

Dokument som kan vara bra att läsa inför årsmötet är  “Uppstarts protokoll” och “Standardstadgaf för klubb” https://www.faltbiologerna.se/styrdokument/blanketter/ . Det ska sitta minst tre personer i styrelsen så fundera gärna på om du kan tänka dig sitta i styrelsen.

Rockstaklubbens syfte;

Klimatångest SOS

Har du klimatångest, är du frustrerad över att alla världens kolgruvor ännu inte lagts ner eller är du irriterad på familjemedlemmen som fortfarande inte inser klimatkrisens allvar? Sörjer du alla utdöda arter, är du arg över att det inte förs politik i linje med Parisavtalet eller känner du dig bara allmänt förvirrad med vad du ska göra med ditt liv? Då vill Skogskloka gruppen finnas som stöd för dig!

Vision 2030

Som aktivister protesterar och demonstrerar vi oftast MOT. Men vad är vi FÖR? Eran av fossila bränslen måste nå ett slut men hur bygger vi den nya världen? Ligger lösningen i ny teknik eller ska vi leva som på stenåldern igen? Hur umgås man, vad äter man för mat och var kommer vår energi ifrån? Tillsammans diskuterar vi våran POSITIVA vision för 2030, men vi tar även upp hinder vi ser. Hur vill DU att DIN framtid ser ut? Hur ser det, hur känns det och hur kan vi IDAG agera mot visionen?

 

Ungefärligt schema 

Man kan joina och lämna när som helst under dagen, färdbeskrivning till Rockstastugan kommer skickas ut vid behov.

Fredag

-16.00 -Träffar Lovisa vid Jakobsberg pendeltågsstation och handlar mat. Sedan tar vi bussen (560 eller 542 till Tånglöt) till Rockstastugan.

-18.30 Middag

Lördag

-8.00 Frukost

– Diskussion och tillsammans tid 

-12.oo Lunch

-Efter lunch; den traditionsenliga promenaden vid Säbysjön

-Efter promenaden; årsmöte och fika

-19.00 Middag

-Meditation med Astrid samt mer diskussion och  tillsamans tid

Söndag 

-8.00 Frukost

-Städning

-10.30 Avfärd

 

Utrustning

Kläder att ha inomhus och utomhus.

Frivilligt: anteckningsmaterial och kamera

Du som övernattar

Tandborste, sovsäck (Finns att låna!), (Madrasser att sova på finns!)

Detaljer

Börjar:
21/02 kl. 16:00
Slutar:
23/02 kl. 10:30
Evenemang Taggar:
, , , , , , , , , , ,

Annan

Sista anmälan
onsdag 19 februari
Anmälan
https://forms.gle/3F1VhGXtUwYkkzVa7
Kontaktperson
Astrid Blomberg, 0739936647, astrid.blomberg@gmail.com, Lovisa Rossgård 0733726635
Tillgänglighet
Fältbiologerna!