Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skogsmeditation + Aktivismworkshop i Blodstenskojan!

11/10 kl. 14:30 - 17:00

Kom och möt eldsjälarna bakom “Försvara Blodstensskogen”, ett gäng som kämpat för detta ekologiskt värdefulla skogspartis rätt att få stå kvar och skyddas från en oåterkallelig exploatering. Här har de bland annat byggt en koja och flertalet plattformer uppe bland trädkronorna som tar mötet mellan människa och natur till högre höjder!

Vi inleder besöket med ett enkelt och nybörjarvänligt meditationspass, för att landa lite i oss själva och platsen. Ingen särskild förberedelse krävs inför detta, mer än ett varmare plagg att ta på sig (då vi kommer att sitta still en stund) och något att sitta på.

Därefter får vi höra om den aktivism och civila olydnad som bedrivits för att bevara Blodstensskogen, hur dagsläget ser ut och spekulationer om vad som kan komma att hända i framtiden.  Vill man kan man få bli upphissad i kojan för en närmare titt, detta är förstås frivilligt.  Isåfall rekommenderas oömma kläder.

Du kan givetvis välja att vara med enbart på meditationen eller aktivismworkshopen. Meditationen håller på mellan 14.30-15.00(kom gärna en liten stund innan så du hinner komma på plats), och workshopen mellan 15.00-ca 17.00.

Té och enklare fika kommer att finnas på plats!

Ta med: Något varmt extraplagg att ta på sig, något att sitta på, oömma kläder(ifall du vill upp i kojan).

Tillgänglighet: Stigen som leder in i Blodstensskogen är inte helt plan, med enstaka utstickande rötter och terrängen är något kuperad.  Det går bra att cykla in i skogen och parkera cykeln intill kojan.

Närmaste busshållplats är Täljstenen, dit buss 12, 7 och 2 går. Därifrån tar det ca 5 min att gå till kojan (se karta för vägbeskrivning).

Skriv eller ring till Alexandra på 0736793326 om du undrar något eller inte hittar till platsen!

(Omslagsbilden till eventet kommer från facebook-gruppen “Försvara Blodstensskogen”.)

KoWhat do you want to do ?

New mailCopKo

Detaljer

Datum:
11/10
Tid:
14:30 - 17:00
Evenemang Taggar:

Plats

Eriksberg, Blodstensskogen
Marmorvägen 10C
Uppsala, 752 44
+ Google Map

Annan

Kontaktperson
Alexandra 0736793326