Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skogsnätverkets inventeringresa

06/08 - 18/08

Gratis

Följ med på sommarens massivaste fältbiologhändelse – Skogsnätverkets inventeringsresa! Läget i skogen är kritiskt då arter dör i en högre takt än någonsin. Den största anleningen är att kalhyggesbruket fått härja i princip ostört de senaste 70 åren!

Därför ger sig Fältbiologernas skogsnätverk ut för att söka efter de få naturliga skogar som fortfarande finns kvar, men som nu hotas av avverkning. Vår metod för detta är att lära oss att finna de arter som signalerar höga naturvärden. Som alltid lär vi oss av varandra och både experter och nybörjare är välkomna med på resan. Det är en fördel att ha viss förkunskap men inte nödvändigt.

Vi kommer att bo i tält, laga mat gemensamt över öppen eld och vara ute i fält hela dagarna. Det blir tickor, lavar, mossor, insekter, skogspolitik och en massa trevligt häng!

Var/När? Vi samlas klockan 11 den 6 augusti i Umeå där vi gemensamt handlat mat för resan innan vi i våra minibussar rullar mot skogarna i Norrbottens län. Tanken är att vi åker runt till avverkningsanmälda skogar och inventerar dessa. De tre sista dagarna (16–18 augusti) är tänkta för efterarbete: sammanställa fynd av arter och annat i en rapport, dessa dagar kommer vi vara inomhus i Umeå.

  • Anmälan: Anmäler dig gör du senast 22 juli genom att fylla i formuläret så hör vi av oss med mer info https://goo.gl/forms/zLqp4cJINaB2ag6i1
  • Boende: Vi kommer att bo i tält, laga mat gemensamt över öppen eld och vara ute i fält hela dagarna. Du behöver inte ha eget tält! De tre sista efterarbetsdagarna bor vi inomhus i Umeå.
  • Packlista: Fås vid anmälan

Kom ihåg- att boka biljetter till Umeå och tillbaka hem i god tid, och skicka kvittot till tobiaspetterssonumea@gmail.com för att få reseersättning. Tveka inte att höra av dig om du undrar över något!

Vill du vara med och arrangera resan? Hör av dig till oss och haka på!

Detaljer

Börjar:
06/08
Slutar:
18/08
Pris:
Gratis

Arrangör

Skogsnätverket

Annan

Anmälan
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSevWWCDjTohyQJcTszUBvsCJjz7oJumbTSGCvmy_yMybfmsug/viewform
Kontaktperson
Tobias Pettersson, tobiaspetterssonumea@gmail.com

Plats

Sverige + Google Map