Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skogsnätverkets inventeringsresa

06/08 kl. 11:00 - 18/08 kl. 16:00

Gratis
Häng med ut och stå upp för de sista gammelskogarna! Vill du lära dig mer (massor) om skogen och dess häftiga arter? Då är Inventeringsresan det bästa sättet att göra det på!


Vi åker till ett stort, oskyddat och aldrig kalavverkat område i västra Jämtland. Klimatet är fuktigt och berggrunden kalkrik vilket gör att många ovanliga växter, svampar, mossor och lavar kan trivas. Det finns inga fynd av arter rapporterade på Artportalen och nya avverkningar görs hela tiden i områdets kanter. Det är alltså av stor vikt att området inventeras!

På dagarna är vi ute och inventerar skog. Vi letar efter signalarter, rödlistade arter och strukturer i skogen som visar om den är skyddsvärd. Vi lär oss av varandra och repeterar mycket. Man behöver därför inte kunna några arter sedan tidigare, även om det kan underlätta. På eftermiddagarna beger vi oss tillbaka till lägret och lagar middag, leker, badar och har det allmänt mysigt runt elden.

Resans första dag (6 augusti) samlas vi i Östersund, handlar mat, hämtar hyrbilar, åker ut i skogen och hittar en lägerplats. Den 7 – 14 inventerar vi. Under dessa dagar är vi utomhus hela tiden. Vi bor i tält och lagar mat över öppen eld. Resans tre sista dagar använder vi det vi har kommit fram till för att påverka skogspolitiken i det stora och det lilla, vi skriver en rapport, kanske en debattartikel och rapporterar fynd till Artportalen. Under dessa dagar är vi inomhus i Östersund.

Packlista – fås vid anmälan.

 

Anmälan - klicka här.

Ut i skogen! In i kampen! Varmt välkommen!

Detaljer

Börjar:
06/08 kl. 11:00
Slutar:
18/08 kl. 16:00
Pris:
Gratis

Arrangör

Skogsnätverket

Annan

Sista anmälan
2020-07-23
Anmälan
https://docs.google.com/forms/d/1n4UZS-x41lPf43gccVDAEd9qEGt0hasdbOjvLjKSynM/edit
Kontaktperson
skogsnatverket@faltbiologerna.se, Tore Dahlberg 070 3810435