Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skogsnätverkets våraktivitet

29/03 kl. 16:00 - 31/03 kl. 15:00

Gratis

Välkommen till skogsnätverkets våraktivitet i Båtfors! Över 200 rödlistade arter är påträffade i naturreservatet. Därför är detta den perfekta platsen att lära sig åtminstone några sådana ovanliga arter, vilket är bra att kunna om man vill rädda fina skogar från avverkning. På dagarna går vi runt i skogen och letar arter. På kvällarna blir det matlagning, spel, mys eller ugglor om man känner för det.

Båtfors är ett mycket spännande lövskogsområde vid nedre Dalälven. Området är flackt och översvämmades ofta förr vilket har gjort att barrträd inte trivs. I området kan man träffa på landets alla (!) häckande hackspettarter. På vintern ser man ofta spår av varg och lo och i forsarna finns utter. Förekomsten av sällsynta kryptogamer är imponerade. Vi befinner oss mitt på limes norrlandicus (den biologiska norrlandsgränsen) och hittar därför både nordliga och mer sydliga arter.

 

Resa hit: Enklast tar man sig hit med tåg. Från Uppsala eller Gävle tar man Upptåget till Marma nån gång under fredag eftermiddag. Härifrån kommer det att ordnas skjuts till Båtfors. Vi betalar tågresan men håll gärna nere priserna.

Boende: Vi bor i ett vedeldat torp utan el. Det finns bara 6 bäddar i stugan så en del får sova på golvet eller i tält. Det är mysigt men kommer att bli kallt på nätterna.

 

Anmälan i formuläret senast lördag den 23 mars. Begränsat antal platser. Först till kvarn!

Ta med: En varm sovsäck (eller dubbla tunnare sovsäckar), liggunderlag, termos, matlåda, liten ryggsäck, papper och penna att anteckna arter med, varma kläder, gärna kikare, lupp eller bestämningslitteratur om du har. Om du inte har grejer så kan vi försöka ordna fram det.

Tillgänglighet: Vi rör oss i ostigad skog.

Detaljer

Börjar:
29/03 kl. 16:00
Slutar:
31/03 kl. 15:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:

Arrangör

Skogsnätverket

Annan

Sista anmälan
lördag 23 mars
Anmälan
https://docs.google.com/forms/d/1goHpnzTEJCFv5-sVxwQFyxdFeGDHkrNbvw6VGu6zUig/edit
Kontaktperson
Tore Dahlberg tore.g.dahlberg@gmail,com 0703-810435
Tillgänglighet
Fältbiologer mellan 6 och 25 år
Leave a reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.