Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skogsinventeringsdag! (fd utflykt i Tyresta)

28/11 kl. 09:30 - 16:00

Undrar du hur man egentligen ser om en skog har höga naturvärden? Hur man känner igen olika viktiga arter? Eller gillar du helt enkelt att vara ute i naturen?

Häng då med på Fältbiologernas skogsinventeringsdag! Denna dag var ursprungligen tänkt som en utflykt i Tyresta, men till följd av smittspridningssituationen ställer vi om. Under dagen har vi två pass på Zoom med biologerna Barbara och Julian, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Där kommer vi tillsammans få lära oss mer om skog och olika arter. Mitt på dagen kommer det finnas  tid för var och en att göra en utflykt i sitt närområde för att kolla efter olika kul arter. Alla välkomna, både nybörjare och mer erfarna!

Schema för dagen:

9:30 –  10:30 Intropass på zoom, där du får mer instruktioner för dagen. 

10:30-14:30 Utomhus: utflykt i ditt närområde, med instruktioner från biologerna. Passa gärna på att äta lunch ute i naturen. 

14:30 Återsamling på Zoom.  Vi går igenom dagens fynd och pratar om skillnaderna mellan skog och trädplantage. Om du vill går det bra att vara med på återsamlingen utomhus från din mobil. Dagen avslutas senast kl. 16.00

Kvällen innan (27 november, kl 19) så har du också chans att titta på filmen “Om skogen”, som visas under hösten inom Fältbiologernas kampanj “Skogen som tog slut”. Filmen ger ett bra intro till varför biologisk mångfald och naturskog är viktigt, så det rekommenderas varmt att vara med. Dagen innan får du som är anmäld till inventeringsdagen en länk till Zoom, där vi kommer att titta på filmen tillsammans.

Gratis deltagande! För att vara med, kom ihåg att anmäl dig här senast 26 november:

https://forms.gle/yyLBb5oNDtYvZUEu9

Välkommen!

Har du några frågor? Hör av dig till moa.lindholm@faltbiologerna.se

Detaljer

Datum:
28/11
Tid:
09:30 - 16:00
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Fältbiologerna riks
E-post:
info@faltbiologerna.se
Webbplats:
www.faltbiologerna.se

Annan

Sista anmälan
26 november
Anmälan
https://forms.gle/yyLBb5oNDtYvZUEu9
Kontaktperson
moa.lindholm@faltbiologerna.se
Tillgänglighet
Alla skogsintresserade!