Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sommarläger i Aktse!

05/07 - 11/07

SOMMARLÄGER I AKTSE 🌻

Fältbiologerna Norrbotten kan äntligen med stor glädje annonsera att vi väcker liv i den tidigare långtgående traditionen av att samlas för sommarläger i Aktse!
Vi bjuder in till en vecka i fjällen alldeles intill Rapadalens entré in i Sarek Nationalpark. Lägret kommer äga rum vecka 27 (5-11 juli). Vi kommer att ha tillgång till Naturskyddsföreningens stuga som är en del av det vackra fjällhemmanet Aktse. Där kommer vi bland annat att gå på dagsturer, köra artrally, ha föreläsare, workshops, lekar och mycket mer.
Lägret vänder sig till Fältbiologer som är mellan 15 – 26 år. Vi kan i dagsläget planera för att vara högst 8 personer. I och med begränsningen så kommer förtur att ges till de som bor i Norrbotten och är medlemmar i Norrbotten- eller Luleåklubben. I övrigt går platserna till de som först anmält sig.
Då lägret hålls i Aktse förutsätter det att de som deltar känner sig trygga vid att vandra 16 km med packning. Förutom den egna utrustningen bör alla även vara beredda att bära en del av den gemensamma utrustningen (främst mat). Det finns möjlighet att sova inne i stugan men vi vill ändå uppmuntra till att ta med tält eller för att kunna sova ute i naturen intill stugan. För den som vill sova ute men inte har utrustning för det så ska vi göra vårt bästa för att lösa det tillsammans!
Aktse ligger på en väldigt naturskön plats med fantastisk natur i alla vädersträck. Det är 16 km vandring (en dag) mellan närmsta väg och Aktse. Av säkerhetsskäl vandrar vi i grupp, vilket innebär att de som kan delta under hela veckan kommer att ges förtur. Reseersättning ges inom Norrbotten (kan bli för hela resan).
Du som deltagare ska:
• Vara fältbiolog i åldern 15 – 26 år
• Kunna vandra 16 km med packning för en vecka
• Vara delaktig i planeringen
• Kunna stå för egen nödvändig vandringsutrustning
• Betala anmälningsavgiften på 300 kr
Förtur ges enligt nedan:
Deltagande hela veckan
Bosatt i Norrbotten
När vi fått ihop gruppen som ska med på lägret så hjälps vi åt att planera i mer detalj, alltifrån resor och mat till aktiviteter att göra under lägret.
ANMÄLAN sker till kiruna@faltbiologerna.se senast den 31 maj! Vi ses! 😀
//Fältbiologerna Norrbotten

Detaljer

Börjar:
05/07
Slutar:
11/07
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, , ,

Annan

Sista anmälan
31 maj
Coronainfo
Anmälan krävs

Plats

Aktse
Jokkmokk, 962 99 Sverige + Google Map