Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stoppa Preemraff – demonstration i Stockholm

10/03 kl. 17:30 - 18:30

Nu på tisdag 10 mars arrangerar Fältbiologerna tillsammans med flera andra organisationer en stor demonstration på Medborgarplatsen i Stockholm 17:30-18:30 mot utbyggnaden av oljeraffinaderiet Preemraff. Samtidigt arrangeras demonstrationer även i Lysekil och Lund. Håll utkik i Facebook-eventet för eventuella sista minuten-ändringar.

Just nu planerar oljebolaget Preem bygga ut sin anläggning i Lysekil. Om de får tillstånd kommer detta bli Sveriges största källa av växthusgasutsläpp. Miljarder människors liv hotas av klimatkrisen. Att investera i oljeanläggningar är en dödlig politik. Därför måste vi stoppa Preemraff – tillsammans!

Samtidigt som miljörörelsen mobiliserar i protest i Lysekil 10 mars – när domstolen besöker Preemraff för förhandlingar inför domstolens och regeringens beslut – planerar Fältbiologerna demonstrationer runtom i landet i solidaritet med kämparna i Lysekil.

I Stockholm samlas vi 17:30-18:30 på Medborgarplatsen, för att tillsammans ta kampen mot fossilindustrin. Vi står upp för klimaträttvisa och en levande planet – i solidaritet med de som lider, tvingas på flykt eller dör som följd av klimatkrisen, i Sverige, Sápmi och globalt. Alla är välkomna.

ARRANGÖRER:
– Fältbiologerna (huvudarrangör)
– Rädda Barnens ungdomsförbund
– Extinction Rebellion
– Skiftet
– Grön Ungdom
– Ung Vänster Storstockholm
– Unga Feminister
– Fridays For Future Sverige
– Klimatriksdagen
– Klimataktion
– PUSH Sverige
– Feministiskt initiativ
– Greenpeace
– Föräldravrålet

Vill din organisation eller nätverk ställa er bakom demonstrationerna 10 mars? Kontakta leo.rudberg@faltbiologerna.se. Fler medarrangörer tillkommer.

TALARE OCH MUSIK
– Jonas Sjöstedt (partiledare – Vänsterpartiet)
– Rebecka Le Moine (riksdagsledamot – Miljöpartiet)
– Sophie Axelsson (klimatstrejkare – Fridays For Future Sweden)
– Aida Badeli (språkrör – Grön Ungdom)
– Leo Rudberg (vice ordförande – Fältbiologerna)
– Extinction Rebellions kör

Fler talare tillkommer.

DEMONSTRATIONER I ANDRA ORTER
Den 10 mars arrangeras demonstrationer på flera platser i Sverige!

– LYSEKIL: Den största mobiliseringen arrangerar nätverket Stoppa Preemraff på plats i Lysekil 08:00-17:00 den 10 mars. Event: https://www.facebook.com/events/170242357636998/ Är du 6-26 år och vill delta i demonstrationen? Då kan du följa med på Fältbiologernas resa till Lysekil! Anmäl intresse här: https://docs.google.com/forms/d/1VrdVzNZDcMIjNcTOnCGxZtBXkSghoHtP2_lxbTBIBF0

– LUND: Stortorget 18:00-19:00. Event: https://facebook.com/events/480609012630589

Vi uppmuntrar alla – fältbiologer och andra – att ta initiativ till fler stöddemonstrationer i andra orter samtidigt. Skriv till Leo Calandrella Rudberg på Facebook eller leo.rudberg@faltbiologerna.se om ni vill ha stöd.

Oljebolagen har sabbat vår framtid alltför länge. Inte en sekund till. Dela detta event om du håller med, sprid ordet och bjud in dina vänner, t.ex. till Facebook-eventet. KAMPEN FORTSÄTTER!

Detaljer

Datum:
10/03
Tid:
17:30 - 18:30
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , , , ,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/s/stoppa-preemraff-demonstration/183122106359337/

Arrangör

Leo Rudberg
Telefon:
0762508230
E-post:
Leo.rudberg@faltbiologerna.se

Plats

Medborgarplatsen
Medborgarplatsen
Stockholm,
+ Google Map