Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Svenska Kyrkan & miljön – debatt inför kyrkovalet 2021

12/09 kl. 18:00 - 20:00

Vi ordnar debatt inför kyrkovalet söndagen 12 september.
Fältbiologerna ordnar en stor debatt inför kyrkovalet, där nomineringsgrupper (“kyrkans partier”) får debattera om klimatet, skogen och mänskliga rättigheter. Debatten sänds live för alla på Facebook-eventet. Glöm inte att rösta i kyrovalet om du är 16 år eller äldre!
19 september är det kyrkoval – ett mycket viktigt val för alla oss som brinner för miljön och allas lika värde.
Fascismen växer. Rasistiska, homofoba och misogyna krafter försöker utnyttja kyrkan för att öka sin makt.
Samtidigt befinner vi oss i en akut klimatkris och i Jordens största massdöd av arter sedan dinosarierna dog ut – något Svenska Kyrkan tyvärr förvärrar genom sina enorma kalhyggen runtom i Sverige (inklusive Sápmi).
Fältbiologerna bjuder därför in till en stor debatt inför kyrkovalet. Alla demokratiska nomineringsgrupper (motsvarande partier) som kandiderar på nationell nivå kommer få debattera frågor om miljö och mänskliga rättigheter.
Debatten sänds söndagen 12 september 18:00-20:00 i vårt Facebook-event.
Debatten kommer vara nybörjarvänlig, så att alla – även du som aldrig hört talas om kyrkovalet tidigare – ska kunna hänga med och få hjälp att göra ett välinformerat val den 19 september. Hela debatten sänds live i detta event.
OBS: Notera att du kan rösta i kyrkovalet redan från 16 års ålder! Läs mer om hur du röstar här: https://www.svenskakyrkan.se/kyrkoval
Vi i Fältbiologerna är Sveriges största miljö- och naturorganisation för barn och unga, helt partipolitskt och religiöst obundna. Vi vägrar växa upp på en döende planet. Därför tar vi kampen på alla fronter och ställer alla makthavare till svars – sekulära såväl som religiösa.
Sprid gärna ordet och bjud in dina vänner till denna debatt. Och ännu viktigare: uppmana alla som kan att rösta i kyrkovalet – för miljön och allas lika värde!
🏳️‍🌈🌲🏳️‍🌈🌲🏳️‍🌈🌲🏳️‍🌈🌲🏳️‍🌈🌲🏳️‍🌈
Vi ordnar debatt inför kyrkovalet söndagen 12 september.
Vi ordnar debatt inför kyrkovalet söndagen 12 september.

Arrangör

Leo Rudberg
Telefon:
0762508230
E-post:
Leo.rudberg@faltbiologerna.se

Annan

Kontaktperson
Leo Rudberg, 0762508230, leo.rudberg@faltbiologerna.se
Länk till digital aktivitet
https://www.facebook.com/events/s/kyrkan-miljon-debatt-infor-kyr/884804058789810/