Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Valldastughäng #11

07/09 kl. 11:00 - 08/09 kl. 16:00

Gratis

Andra helgen varje månad drar göteborgsklubben till Valldastugan! Det är en charmig liten stuga vi har tillgång till i natursköna Vallda Sandö. Där samlas vi för att ägna oss åt diverse olika naturrelaterade aktiviteter, eller vad annat vi känner för. Det kan handla om fågelskådning, botanik, sol och bad, pyssel eller att lösa världens problem kring en lägereld.

Mer specifikt är det lördag förmiddag till söndag kväll som gäller. Det går också bra att komma dit över dagen. För övernattning finns det ett par sängar att tillgå. Ta bara med dig sovsäck. Stugan har utedass, rinnande vatten, el och en kokplatta. Mat lagar de som övernattar ofta tillsammans. Hör av dig om du vill vara med i matlaget.

Till valldastugan tar en sig enklast med buss till busshållplatsen Sandö, mer specifikt med buss 733, som bland annat avgår från Kungsbacka station. Från Göteborg till Kungsbacka går Kungsbackapendeln. Använd gärna Västtraffiks reseplanerare för att planera din resa: https://www.vasttrafik.se/reseplanering/reseplaneraren/.

Från busshållplatsen är det cirka 15 minuters promenad. Följ grusvägen ut mot Vallda Sandö och sväng vänster vid den röda gården på vänster sida. Gå sedan rakt fram tills du möts av en grind med en Fältbiolog-skylt. Då är du framme! Här är promenadrutten i Google Maps: https://bit.ly/325apz4.

Kommer du med bil är det viktigt att parkera på rätt ställe. En eller två bilar kan stå på gräset på den högra sidan av vägen innan vindskyddet, efter en svängt in vid den röda gården (se ovan). Här är den exakta positionen i Google Maps: https://bit.ly/2ZlIYPH. Parkera inte på gårdens egna parkering. Åk inte heller vidare ut mot stugan längs vägen, där finns ingen vändplats (grannens grusplan får inte användas för det ändamålet). Ett annat alternativ är att parkera på naturreservatets officiella parkeringsplats, här: https://bit.ly/2MEsNuD.

Vi har ingen obligatorisk anmälan, men det är alltid bra att höra av sig, till exempel för att säkerställa att folk kommer att vara på plats vid samma tid eller för att planera eventuell gemensam matlagning och så vidare. Eller om du helt enkelt har en fråga.

Vi kan nås via vår mejladress gbg@faltbiologerna.se.

Väl mött!

Detaljer

Börjar:
07/09 kl. 11:00
Slutar:
08/09 kl. 16:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/1735467496598228/?notif_t=plan_user_associated&notif_id=1567442663424505

Plats

Valldastugan
Sverige + Google Map