Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Våtmarkshelgen

16 maj - 17 maj

Gratis

Varför behövs våtmarker?

En våtmark, eller en myrr, är ett område där det finns vatten i marknivå under större delen av året. I Våtmarkerna finns många växter och djur som är helt beroende av den miljön för sin överlevnad. En fjärdedel av Sveriges våtmarker har försvunnit på grund av jordbruk och annan mänsklig aktivitet. Idag finns 19 % av Sveriges  rödlistade arter finns i våra våtmarker (Källa Naturvårdsverket). Hur blev det så? och vad kan vi göra åt det? Våtmarkerna har dessutom stor betydelse för klimatförändringar – varför? Det och mycket mer ska vi lära oss på Våtmarkshelgen! 

Under helgen kommer vi att undersöka och utforska en våtmark i närheten av Stockholm. Kanske tar vi vattenprover för att undersöka om vattnet  är förorenat. Kanske ser vi om vi kan hitta den rödlistade Salamandern. Kanske kan vi täppa igen ett dike för att återskapa en förstörd våtmark. 

 

Det behövs inga förkunskaper och helgen är gratis. Fältbiologerna står för alla kostnader, inklusive reseersättning.  Helgen arrangeras av Fältbiologernas Stockholm-Uppland-Gotland distrik och aktiviteterna kommer vara inom distriktet. Du kan redan nu anmäla dig! Mer information om helgen kommer i april. 

Inte medlem i Fältbiologerna? Det är gratis att bli medlem! Bli medlem här! 

Helgen arrangeras inom projektet Naturmakt och en grupp medlemmar kommer att planera helgen med stöd av fältbiologernas miljömentor, Agnes Grönvall. Vill du vara med och planera Våtmarkshelgen? Läst mer och anmäl dig här! 

Detaljer

Börjar:
16 maj
Slutar:
17 maj
Pris:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
,

Annan

Sista anmälan
11 maj
Anmälan
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeITyhJywQroS6t1K3da2sQl3HeO-BLLuJ3Y8iWV3uv6hx4Xw/viewform?usp=sf_link
Kontaktperson
Agnes Grönvall
För vem
Alla fältbiologer