Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Visionsläger: En framtid bortom kapitalismen

1 april kl. 18:00 - 3 april kl. 14:00

Välkommen till en kreativ workshophelg om visioner för mer hållbara ekonomiska system! Eventet är helt gratis och reseersättning upp till 500 kr betalas ut till alla deltagare. Helgen är en riksaktivitet för Fältbiologerna som arrangeras i samarbete med projektet Scenario 2030.
Intresseanmälan nedan.
Visionslägret är en möjlighet för fältbiologer från hela landet att samlas fysiskt och nyfiket utforska hur vi i praktiken skulle kunna utforma ett mer långsiktigt hållbart samhälle.
  • Vad är det miljörörelsen egentligen siktar emot?
  • Hur kan vi organisera vårt sätt att leva så att människors kreativitet tas tillvara samtidigt som vi håller oss inom de planetära gränserna?
Helgen kommer att ledas av dramapedagog Julia Fris och kaospilot och tidigare fältbiolog Karolina Lundahl från Scenario 2030. Vi kommer jobba med olika kreativa metoder för att kasta oss ut i tankarna och växla mellan att lära oss om inspirerande modeller, diskutera praktiska konkreta lösningar och visionera helt fritt. Det är ett fantastiskt tillfälle att träffas, bygga engagemang för kommande aktiviteter och hitta inspiration till hur vi slipar kommunikationen utåt i våra aktioner!
Vi kommer hålla till på scoutgården Holken i Spånga, Stockholm och övernatta i sovsal så ta med eget liggunderlag och sovsäck. Mer praktiskt information skickas ut till anmälda.
Max 30 platser så först till kvarn!

Vi ser fram emot detta!

/ Fältbiologernas kansli och workshopledare Karolina och Julia

PS. För att kunna genomföra helgen smidigt behöver vi ett antal matvolontärer, gärna tidigare fältbiologer. Dessa kommer ha huvudansvar i köket med väl förberedda enkla maträtter men också ha stor möjlighet att vara med på workshoparna. Hör av er till karolina@scenario2030.se om du är intresserad eller undrar över något.
______________________________________
Sagt av tidigare deltagare i Scenario 2030s aktiviteter:
“Scenario 2030 har gett mig kraft att fortsätta kämpa men på ett mer positivt sätt”
“Att jag var med i Scenario 2030 gjorde att jag öppnade upp mitt sinne för nya perspektiv på ett sätt som gett mig mycket mer hopp och motivation för att jobba mot en rättvis och hållbar framtid”
______________________________________
Om Scenario 2030:
Scenario 2030 är ett Arvsfondsprojekt som vänder sig till unga och syftar till att belysa och skapa visioner över hur ett framtida verkligt hållbart samhälle kan organiseras. Projektet drivs av Teater K och genomförs i samarbete med FutureVisions.earth, Klimatprata, Fältbiologerna, Klimatstudenterna, Pengar! och Vänföreningen Fogelstad.
För mer information om projektet:

Detaljer

Börjar:
1 april kl. 18:00
Slutar:
3 april kl. 14:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Holken i Spånga
Tornbacken 11A
Spånga, Stockholm, 163 54 Sverige

Annan

Anmälan
https://forms.gle/a9f5HRw6LXheG6ys7
Coronainfo
Aktiviteten förutsätter att det går att genomföra läger inomhus. Var uppmärksam på information från arrangörerna om situationen skulle se annorlunda ut när det närmar sig aktiviteten.