Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Visionsläger: Utsikter bortom kapitalismen

13 juni kl. 17:00 - 17 juni kl. 11:00

Gratis

🌱🌱🌱 Äntligen är det snart dags för Scenario 2030s somriga visionsläger! För tredje året i rad bjuder vi in till härliga, fullspäckade dagar där vi tillsammans utforskar hur vi i praktiken skulle kunna utforma långsiktigt hållbara samhällen. Vi kommer med hjälp av lekfulla metoder att kasta oss ut i tankarna och tillsammans förfina våra olika idéer om framtidens sätt att organisera samhällen.

🌿 Hur ser det samhälle ut som vi siktar mot?

🌿 Hur skulle ett ekonomiskt system kunna utformas som både tar hänsyn till jordens knappa resurser och ger människor möjlighet att må bra?

Lägret riktar sig både till dig som ny deltagare och till dig som varit aktiv i projektet tidigare. Vi kommer att växla mellan att lära oss om inspirerande modeller, diskutera praktiska konkreta lösningar och visionera helt fritt. Viss tid kommer vi att arbeta hela gruppen tillsammans och viss tid dela upp oss i mindre grupper utefter intresse och förkunskaper. Deltagare som tidigare varit med i projektet kommer ges särskild möjlighet att fördjupa sig i tidigare kunskap men också få verktyg att fundera kring och faktiskt börja skapa den förändringen som ni hoppas på!

🌞🌻 Självklart kommer det också finnas mycket tid till bada i Hjälmaren, njuta av solen och annat härligt somrigt!

Pris: GRATIS och ingår mat, boende och möjlighet att få resan betald

Målgrupp: 15-25 år (i första hand). Inga som helst förkunskaper krävs.

Anmäl dig här >>

Hör av dig om du undrar något!
Varmt välkomna!
Karolina & Julia 🌱🌱🌱


Om platsen:
Hjälmargården är en lägergård belägen vid sjön Hjälmaren i Sörmland. Det finns en badplats i närheten och möjlighet till utflykter i skogen runtomkring. Vi kommer att bo i lägrets vandrarhem i 2 – och 4-bäddsrum med egen dusch och toa. Vi kommer att ha ett eget kök där vi kan äta och fika tillsammans dit vi beställer vegetarisk kost till alla men du kan anmäla ifall du har andra preferenser (t.ex. veganskt eller kött/fisk) eller har särskild kostbehov.

Om Scenario 2030:
Scenario 2030 är ett Arvsfondsprojekt som vänder sig till unga i åldrarna 15-25 år. Projektet drivs av Teater K och vi samarbetar med Klimatprata, Fältbiologerna, Klimatstudenterna, Pengar! och Vänföreningen Fogelstad. Läs mer här: www.scenario2030.se

“Scenario 2030 har gett mig kraft att fortsätta kämpa men på ett mer positivt sätt”
“Att jag var med i Scenario 2030 gjorde att jag öppnade upp mitt sinne för nya perspektiv på ett sätt som gett mig mycket mer hopp och motivation för att jobba mot en rättvis och hållbar framtid”
– deltagare i Scenario 2030

Detaljer

Börjar:
13 juni kl. 17:00
Slutar:
17 juni kl. 11:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:

Plats

Hjälmargårdens Camping
Hjälmargårdsvägen 1
Vingåker, 643 95
+ Google Map