Fältbiologen

Fältbiologen- Vår medlemstidning

Här hittar du alla senaste nummer av vår medlemstidning Fältbiologen! 

Fältbiologen är en populär natur- och miljötidning för och av barn och unga. Den görs av en helt ideell redaktion bestående av Fältbiologernas medlemmar. Den kommer ut med 1-3 nummer om året – fullmatad med artiklar, reportage, notiser, kryss och fina bilder. Fältbiologen ger kunskap om allt från aktuella miljöfrågor till allt du inte visste om bromsar, maneter och slemsvampar. 

Alla medlemmar får Fältbiologen gratis. Är du 26 år eller äldre kan du prenumerera genom att bli månadsstödjare. 

 

Skolor och bibliotek kan prenumerera via LM Information Delivery eller Prenax.


Tema: SKRÄCK – FÄLTBIOLOGEN NR 3/2019
Tema: SKRÄCK – FÄLTBIOLOGEN NR 3/2019   Detta nummer handlar om skräcken i dagens samhälle när klimatångesten är stor. Tidningen har även spännande artiklar som "Totalitär ekologi - en ekofascistisk skräckvision" som tar upp framtidens skräckscenarion om klimatpolitiken fortsätter som den gör."När medlen inte helgar målen" handlar om avståndet mellan ord och handlingar och miljön.
Jubileumsnumret! – FÄLTBIOLOGEN NR 2-3/2017
Jubileumsnumret! – FÄLTBIOLOGEN NR 2-3/2017 Fältbiologerna fyller 70 år I det stora jubileumsnumret har vi samlat artiklar, notiser, insändare och aktiviteter från Fältbiologens hela liv. Du kan läsa om allt från tält test från 1967 till varför fåglar inte fryser från 1990. Men också att Fältbiologerna räddat Verle gammelskog 2009 eller om manifestationen "JORDEN DÖR"