Aktioner

Låt kolet ligga

Allvarligt talat / Fältbiologen nr 2/2016 /
bild: Ende Gelände/350.org

Den 13–16 maj samlades tusentals aktivister i Lausitz, Tyskland, för att protestera mot den svenska regeringens försäljning av kolgruvor. 15 fältbiologer var på plats när transporterna av kol tillfälligt stoppades. En av dem var Moa.

La fjorden leve!

Innanför glaskupan / Fältbiologen nr 1/2016 /

Vi, Sigrid och Matilda, sitter med röda kinder och lysande ögon runt ett litet köksbord efter en lång dag uppe på fjället. Med oss sitter tre norrmän som vi för några timmar sedan aldrig träffat men som vi nu känner mycket väl. En kortlek ligger utspridd på bordet och det råder skratt och högljudda diskussioner om det är norska eller svenska regler som gäller.

People's climate march

100 % svamp / Fältbiologen nr 3/2014 /
Foto: Heather Craig, Survival Media Agency

Söndagen den 21:a september 2014 arrangerades den hittills största demonstrationen mot klimatförändringarna i centrala New York. Runt 400 000 människor dök upp för att visa sitt missnöje med politikernas ovilja att rädda världen.

Auktionsaktion i Umeå

Borta bra men hemma bäst / Fältbiologen nr 2/2014 /
Gruvauktion i Umeå.

Fältbiologerna i Umeå tillsammans med Nätverket Stoppa gruvan i Rönnbäck demonstrerade på Rådhustorget i Umeå 25 april. Syftet var att uppmärksamma företaget Nickel Mountains planer på att göra tre megastora hål, varav ett av hålen på ett näs med början av Umeälven rinnande på båda sidor...

Som ett brev på posten

Barn av naturen / Fältbiologen nr 1/2014 /
Sara Vikström Olson och Ebba Hårsmar. Foto: Olof Åström

Skåne kommer endast att nå 1 av 15 miljömål till år 2020. Skånes fältbiologer tyckte att det var dags att agera och skickade därför den 17 mars tillbaka Länsstyrelsens miljömålsbroschyrer i en omarbetad version. I originalet ges tips på hur invånarna i Skåne kan bidra till att förbättra miljön. I Fältbiologernas version riktas istället tipsen till politikerna.

Dissar C-stämman

I nöd och lust / Fältbiologen nr 3-4/2013 /

 

Det är Centerns partistämma i Karlstad och på morgonen 20/9 möts man utanför konferenscentret och på andra platser i staden av budskap som ritats med gatkritor på marken.

 

Vandring för vattnet

Frisk av naturen / Fältbiologen nr 2/2013 /

Guld förblindar företag. Det vet Östergötlands och Jönköpings fältbiologer som mellan 3 och 9 juni vandrade mellan Vadstena och Gränna. 

Kalkbrottens historia är lång

En levande landsbygd? / Fältbiologen nr 1/2013 /

I år, 2013, var det dags igen för ett riksårsmöte på Gotland. Mycket var säkert sig likt, mötet ägde rum i Visby och även denna gång gjordes en demonstration mot kalkindustrin. Denna gång är det företaget Nordkalk som vill bryta ett 170 hektar stort område i en skog med endemiska arter.

Fortfarande fel fokus

Roligt på allvar / Fältbiologen nr 4/2012 /

Mitt i Visbys julrusch genomfördes en aktion för klimatet. Med sedelbindlar för ögonen vandrade vi bland affärer och shoppande gotlänningar för att uppmärksamma klimatmötet COP 18 som pågått i Qatar. 

Högt pris för billiga möbler

Sötare än vanligt / Fältbiologen nr 2/2012 /

Ikea i Kungens kurva är en gigantisk koloss i svenska flaggans färger. Det är världens största Ikea-varuhus och när vi går in för att reka hittar vi knappt ut. Pilarna på golvet som pekar mot utgången leder i kringelkrokar runt alla hyllor med prylar till orimligt låga priser. 

Sida 1 av 4
Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: