Fältbiologerna nominerade till Miljömålpriset 2021

Fältbiologerna nominerade till Miljömålpriset 2021

Vi har idag den mycket stora glädjen att meddela att Naturvårdsverkets jury officiellt nominerat Fältbiologerna till det stora Miljömålspriset i kategorin Uthållighet och långsiktighet!
Miljömålspriset är en prestigefull utmärkelse som delas ut årligen av Naturvårdsverket “för att uppmärksamma och belöna ambitiöst och framgångsrikt miljöarbete som bidrar till att nå Sveriges miljömål”. Av säkert hundratals förslag från allmänheten har nu juryn valt att nominera Fältbiologerna – jämte KRAV och Fossilfritt Sverige – i kategorin Uthållighet och långsiktighet.
– Vi i Fältbiologerna är mycket stolta och glada över denna nominering. I över sju decennier har vi engagerat barn och unga ute i naturen och inne i miljödebatten. Generationer avnyfikna naturnybörjare, naturälskande artnördar och radikala miljöaktivister har alla hittat ett hem i Fältbiologerna. Denna nominering bevisar att vår kamp gör skillnad, säger Leo Rudberg, ordförande för Fältbiologerna.
Som Naturvårdsverket berättar: “Fältbiologerna är Sveriges största ideella miljöförening för barn och unga. I 74 år har föreningen arbetat med alltifrån att sprida kunskap om miljö och biologisk mångfald till att demonstrera, debattera och skydda natur. Till exempel var föreningen med och räddade Ojnareskogen på Gotland från exploatering.”
– Tack vare vår mångfald av metoder – från fredlig civil olydnad till möten med ministrar – har vi lyckats rädda åtskilliga skogar, stoppa oräkneliga miljö- och klimatbrott samt kämpa för gränslös solidaritet med våra mest utsatta medmänniskor. Vi tar alltid kampen mot storföretagens och makthavarnas svek, oavsett om det gäller deportationer av klimatflyktingar, kolonial exploatering av samiska marker eller gruvlig förstörelse av våra sista levande ekosystem, avslutar Leo.
🔥 För att fira har Naturvårdsverket gjort en kortfilm om oss: https://www.facebook.com/naturvardsverket/posts/3969505506472420
🔥 Vill du kämpa med oss? Varmt välkommen att bli medlem (6-25 år, helt gratis) eller stödjare: https://www.faltbiologerna.se/bli-medlem/ Kampen fortsätter! 💚