Fältbiologerna söker en praktikant med fokus på kommunikation HT 2022

Fältbiologerna söker en praktikant med fokus på kommunikation HT 2022

Intervjuer sker löpande, praktikplatsen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag

Fältbiologerna söker en praktikant med fokus på kommunikation HT 2022

Vill du göra något viktigt för naturen och miljön? Som kommunikatörspraktikant hos Fältbiologerna får du testa på arbetslivet och utveckla dina kommunikationsegenskaper. Här tas dina kunskaper tillvara för vår tids viktigaste frågor.  Välkommen till Sveriges största organisation för natur- och miljöintresserade barn och unga!

Person står framför en whiteboard med postIt-lappar

Om oss

Fältbiologerna har en viktigt roll i att föra miljökampen framåt. Vi är Sveriges största organisation för barn och unga med intresse för natur- och miljöfrågor. Föreningen bildades 1947 och är Naturskyddsföreningens fristående ungdomsorganisation. Vi är en stark och radikal röst i miljödebatten, samtidigt som vi är en förening för alla som vill spendera tid i naturen. Fältbiologerna är en ideell förening som riktar sig till unga mellan 6 och 25 år. Hos oss bygger mycket verksamheten på frivilliga krafter hos unga. 

Vi sitter tillsammans med Naturskyddsföreningen på Åsögatan på Södermalm i Stockholm, och det är nära till de flesta transportmedel. På Fältbiologernas kansli finns fyra anställda och två arvoderade ordföranden.

 

Praktiken 

Fältbiologerna ska under våren och hösten uppdatera vår hemsida, då den gamla inte längre håller för de funktioner som föreningen behöver. Vi letar nu efter en praktikant som vill vara en del av uppbyggnaden av en ny hemsida och ta del av vårt övriga kommunikationsarbete. Praktikanten kommer vara en del av att ta fram innehåll till den nya hemsidan, framför allt text men om intresse finns även foto. Möjlighet finns för praktikanten att delta som fotograf på kommande medlemsaktiviteter och läger. Om intresse finns kan praktikanten jobba med hemsidans sökbarhet och kopplingar till Google Analytics. Praktikanten kan också ta del av övrigt kommunikationsarbete som nyhetsbrevsutskick, hantering av sociala medier samt formgivning. Till exempel kan praktikanten jobba med att utveckla hur vi kommunicerar våra miljöpolitiska program och kommunikation till nya medlemmar. Stor anpassning kan göras efter personligt intresse. 

Praktikanten kommer att handledas av kanslichefen och jobba i nära samarbete med föreningens kommunikatör. Vid praktikens början kommer handledaren att, tillsammans med praktikanten, fastställa mer exakt vilka arbetsuppgifter som ska ingå med utgångspunkt i praktikantens intresse och relevans för pågående utbildning.

 

Vad vi kan erbjuda dig 

Fältbiologerna kan erbjuda dig arbetslivserfarenhet och att vara en del av en engagerande  arbetsplats. Hos oss får du utrymme att testa dina kunskaper i praktiken och öka din kompetens inom webbhantering och kommunikation. Du kommer att få daglig handledning och möjlighet att ta många egna initiativ. Du får möjlighet att arbeta på kansliet i Stockholm i Naturskyddsföreningens nyrenoverad fina lokaler och möjlighet att nätverka med Sveriges största miljöorganisation. Du kommer vara en del av ett litet och engagerat arbetsteam som alla jobbar för föreningens syften och under slagorden hellre en till växt än tillväxt. 

Vem vi söker 

För att trivas hos oss tror vi att du behöver vara kommunikativ och social. Du uppskattar att arbeta i en miljö där ingen dag är den andra lik, där kreativitet och nyfikenhet hjälper på vägen. Självklart delar du Fältbiologernas grundläggande värderingar för ett hållbart samhälle och välmående och skyddad natur. Det inkluderar att sträva efter jämlikhet och mångfald samt att ta avstånd från diskriminering i alla dess former.

Du som söker ska.. 

 • gå en relevant utbildning (yrkesförberedande eller universitetsstudier) alternativt har avslutat gymnasieutbildning med inriktning mot kommunikation eller samhällsvetenskap
 • vara över 18 år
 • vara duktig på att skriva och att anpassa dina texter efter målgrupp. 
 • ha goda kunskaper i det svenska språket
 • kunna jobba utifrån ett ungdomsperspektiv

Det är meriterande om du…

 • har erfarenhet från ideell sektor, specifikt miljörörelsen och Fältbiologerna 
 • har ett stort intresse för och kunskap inom webbutveckling och content. 
 • tycker det är kul med foto 
 • kan skriva på fler språk än svenska. 
 • är intresserad av professionellt användande av sociala media och digitala kanaler 
 • tycker det är kul med formgivning
 • har intresse för och/eller erfarenhet  av CMS-system, till exempel WordPress.

Vi kommer ta stor hänsyn till personliga egenskaper.

 

Villkor

Praktiken startar i 29 augusti. Längden på praktiken kan anpassas efter krav på utbildning och önskemål från kandidaten, kortast möjliga är 10 veckor.  Vi ser gärna att du gör praktiken på heltid (35 timmar/veckan) men deltid är också möjligt och sker i så fall efter överenskommelse. Ersättning uteblir och vi ser helst att du har finansiering genom studiemedel för din tid hos oss, men det är inget krav. Resor och andra kostnader inom praktiken står Fältbiologerna för, tex vid medverkan på medlemsaktiviteter. Praktiken kan vara helt på distans om så önskas. Vi eftersträvar jämlikhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

 
Ansökan

Ansökan består av ett frågeformulär och ditt CV. Den allra största vikten läggs vid frågeformuläret. Ansökningar som inte är kompletta kan komma att bli obehandlade. I samband med intervjun kommer du frågas om referenser. Skicka in din ansökan senast 22 maj. Intervjuer sker löpande och praktikplatsen kan komma att tillsättas före detta datum. Praktiken kommer tillsättas före sommaren. 

Blir du aktuell för praktiken kommer vi att fråga efter ett utdrag ur belastningsregistret, i enlighet med lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Eftersom det kan ta ett par veckor att få utdraget så kan du förbereda dig genom att beställa det här.

Skicka din ansökan i ett mail märkt “Praktik HT 2022” till kanslichef@faltbiologerna.se. Bifoga CV och frågeformulär. Skicka in din ansökan senast 22 maj.

Frågeformuläret hittar du här:

Frågeformulär_ Praktik med inriktning kommunikation HT 2022 (odt)
Frågeformulär_ Praktik med inriktning kommunikation HT 2022(txt)

Frågeformulär_ Praktik med inriktning kommunikation HT 2022(docx)

Frågeformulär: Praktik med inriktning kommunikation och webb (Google dokument – skapa en kopia och redigera. Det krävs att du har en Gmail)

 

För frågor om praktiken eller om ansökan, kontakta:

Agnes Grönvall

Kanslichef

kanslichef@faltbiologerna.se

070 – 387 00 54

 

HÄR kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter. När du skickar in din ansökan bekräftar du att du har läst och förstått hur vi behandlar dina personuppgifter och samtycker till att vi får spara dessa under rekryteringsprocessen.