Fältbiologerna söker vikarierande kanslichef!

Fältbiologerna söker vikarierande kanslichef!

Fältbiologerna söker vikarierande kanslichef!

Jobba i miljörörelsens centrum – vikariera som kanslichef hos Fältbiologerna! Som vikarierande kanslichef får du chansen att vara med och utveckla Sveriges största organisation för unga med intresse för natur- och miljöfrågor. Ansök senast 2 december!

Om oss

Fältbiologerna är Sveriges största organisation för barn och ungdomar som är intresserade av natur- och miljöfrågor. Föreningen bildades 1947 och är Naturskyddsföreningens fristående ungdomsorganisation. Vår verksamhet bygger på att ge unga en relation till naturen samtidigt som vi är en stark och radikal röst i miljödebatten. Vi är en ideell förening som riktar sig till unga mellan 6 och 25 år och är partipolitiskt och religiöst obundna. Hos oss bygger mycket av verksamheten på frivilliga krafter hos unga.

 

Tjänsten

Som vikarierande kanslichef arbetar du på heltid med att leda arbetet på kansliet och stötta riksstyrelsen för att uppnå organisationens målsättningar och vision. Utifrån en verksamhetsplan implementerar du organisationens strategier i det dagliga arbetet och driver Fältbiologerna framåt. Ett övergripande fokus är att utveckla och effektivisera det dagliga arbetet för att underhålla och utveckla långsiktigt hållbara strukturer. Riksstyrelsen ansvarar för och driver påverkansarbetet. Ditt fokus som kanslichef är att svara för att organisationen internt kan ge de ideella det bästa stödet. 

Som kanslichef har du huvudansvar för utveckling och administration av Fältbiologernas rikskansli, arbetsledning av personal, organisationens ekonomi samt sökning och administration av projektmedel. Du erbjuds arbeta på en plats med starkt engagemang, mitt i miljörörelsens frontlinje. 

Vi sitter tillsammans med Naturskyddsföreningen på Åsögatan på Södermalm i Stockholm och det är nära till de flesta transportmedel. På Fältbiologernas kansli finns, förutom en kanslichef, en kommunikatör, två verksamhetsutvecklare och två arvoderade ordföranden. Du arbetsleds av ordförande och rapporterar till riksstyrelsen.

 

Erfarenheter och kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • kan arbeta utifrån ett ungdomsperspektiv
  • har tidigare erfarenhet från ideell sektor, specifikt av miljörörelsen 
  • kan hantera organisationens ekonomi: budgetarbete och uppföljning, söka och administrera projektmedel samt effektivisera kostnader 
  • kan ta personalansvar, med ansvar för arbetsrätt och arbetsmiljö
  • har erfarenhet av ledarskap
  • kan jobba strategiskt mot mål och införliva visioner och strategier i det dagliga, operativa arbetet
  • har goda kunskaper i svenska. 

Det är meriterande om du har något av följande:

  • har erfarenhet av styrelsearbete eller att vara ledd av en styrelse
  • har god kunskap om bokföring och/eller ekonomisk uppföljning
  • har erfarenhet av Fältbiologerna.

 

Förhållningssätt och personliga egenskaper

För att känna dig bekväm i rollen behöver du vara trygg som ledare och ha god självinsikt. Som ledare är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående. Du behöver kunna arbeta självständigt, men också samarbeta bra med andra. Du är lösningsfokuserad och kan prioritera. Du har ett strukturerat arbetssätt och föreningens frågor gör dig engagerad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Självklart delar du Fältbiologernas grundläggande värderingar. Det inkluderar att sträva efter jämlikhet och mångfald samt ta avstånd från diskriminering i alla dess former.

 

Villkor

Tjänsten är ett vikariat på heltid (35 timmar/vecka) under 10 månader med tillträde i februari 2021 efter överenskommelse. Arbetsgivare är Fältbiologerna och vi omfattas av kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen. Under pågående coronarestriktioner arbetar vi mestadels hemifrån. Vissa resor i tjänsten förekommer och arbetstiden är ibland förlagt till kvällar och helger. Vi eftersträvar jämlikhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

 

Ansökan

Ansökan består av ett frågeformulär och ditt CV. Den allra största vikten läggs vid frågeformuläret och de kompetenser du framhåller där. Ansökningar som inte är kompletta kan komma att bli obehandlade.

Blir du aktuell för tjänsten kommer vi att fråga efter ett utdrag ur belastningsregistret, i enlighet med lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Eftersom det kan ta ett par veckor att få utdraget så kan du förbereda dig genom att beställa det här

 

Skicka din ansökan i ett mejl märkt “Ansökan vikarierande kanslichef” till ordförande@faltbiologerna.se senast 2 december. Bifoga CV och frågeformulär. Ansökningarna bedöms löpande och intervjuer kan ske innan sista ansökningsdag. Du kommer att frågas om referenser i samband med intervju. 

Här hittar du frågeformuläret: Frågeformulär Fältbiologernas kanslichef 

Frågeformuläret hittar du här:

Frågeformulär Vik.kanslichef Fältbiologerna (odt)
Frågeformulär Vik.kanslichef, Fältbiologerna (txt)

 

För frågor om tjänsten eller om ansökan, kontakta:

Lovisa  Roos
Ordförande, Fältbiologerna
ordforande@faltbiologerna.se
070-387 01 18