Fältbiologerna söker vikarierande verksamhetsutvecklare på riksnivå!

Fältbiologerna söker vikarierande verksamhetsutvecklare på riksnivå!

Fältbiologerna söker vikarierande verksamhetsutvecklare på riksnivå!

Jobba i miljörörelsens centrum – vikariera som verksamhetsutvecklare hos Fältbiologerna! Som verksamhetsutvecklare får du chansen att vara med och utveckla Sveriges största organisation för unga med intresse för natur- och miljöfrågor. Ansök senast 5 september!

 

Fältbiologerna är Sveriges största organisation för barn och ungdomar intresserade av natur- och miljöfrågor. Föreningen bildades 1947 och är Naturskyddsföreningens fristående barn- och ungdomsorganisation. Fältbiologernas verksamhet bygger på att ge unga en relation till naturen samtidigt som vi är en stark och radikal röst i miljödebatten. Vi är en ideell förening som riktar sig till unga mellan 6 och 25 år och är partipolitiskt och religiöst obundna. Hos Fältbiologerna bygger det mesta av verksamheten på frivilliga krafter hos unga.

 

Tjänsten

Som verksamhetsutvecklare på riksnivå har du framförallt ett stort ansvar över att ge långsiktigt stöd, råd och resurser till befintliga och nya medlemsklubbar. Du hjälper klubbar på många olika sätt att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Det är en varierande utmaning där du både uppmuntras använda dina styrkor och utmanas att lära och tänka nytt.

Du har mycket direktkontakt med klubbar och medlemmar och ger stöd kring exempelvis föreningsformalia, bidragsansökningar, långsiktig planering, jämställdhetsarbete och att bredda klubbens verksamhet (t ex starta upp minifältisverksamhet, som är aktiviteter för yngre medlemmar). Du kommer också att genomföra fysiska och digitala besök hos klubbarna, stötta vid årsmöten, hjälpa till med värvningsstrategier och arrangera utbildningar och sammankomster. Du skapar kontakter med och mellan klubbar samt hjälper till med spridning av klubbaktiviteter och kommunikation. 

Du kommer även löpande arbeta med att utveckla och förbättra guider och annat material som finns för Fältbiologernas medlemmar, samt vara en del i att strategiskt utveckla föreningen, både internt och externt. Du kommer ha ett förtroende och ansvar att prioritera bland dessa varierade uppgifter, och du kommer ha stöd i detta från resten av kansliet.

Ingen dag är den andra lik och det händer alltid något nytt i organisationen, men en röd tråd är att allt arbete är inriktat på att uppfylla Fältbiologernas syften och engagera ännu fler i miljökampen. På Fältbiologernas kansli finns i dagsläget, förutom en kanslichef, en kommunikatör, två verksamhetsutvecklare och två arvoderade ordföranden.

 

Erfarenheter och kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • kan arbeta utifrån ett ungdomsperspektiv
  • har tidigare erfarenhet av att arbeta som verksamhetsutvecklare, organisationsutvecklare, föreningsstöd, mentor för ideellt engagerade eller liknande, gärna inom miljörörelsen – professionellt eller ideellt
  • har lätt att ta kontakt med andra människor och trivs i en engagemangsskapande roll
  • har kunskap om föreningsformalia

Det är meriterande om du har något av följande:

  • tidigare erfarenheter från ideell sektor, specifikt miljörörelsen
  • relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • erfarenhet av att arrangera aktiviteter eller utbildningar
  • erfarenhet av att skriva och utveckla metodmaterial och guider
  • erfarenhet av Fältbiologerna

 

Förhållningssätt och personliga egenskaper

För att känna dig bekväm i rollen behöver du ha lätt för att ta kontakt med andra människor och vara lyhörd inför andras behov. Du behöver vara trygg i att kunna stötta och inspirera andra människor. Som person är du uppmärksam, tillmötesgående och engagerad. Du behöver kunna arbeta självständigt, men också samarbeta bra med andra. Du är lösningsfokuserad och kan prioritera. Du har ett strukturerat arbetssätt och föreningens frågor gör dig engagerad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Självklart delar du Fältbiologernas grundläggande värderingar. Det inkluderar att sträva efter jämlikhet och mångfald samt att ha en vilja att motverka diskriminering i alla dess former.

 

Villkor

Tjänsten är ett vikariat på 80 % (28 timmar/vecka) under 9 månader med tillträde 1 november 2021. Vi ser dock gärna att du kan påbörja överlämning från ordinarie verksamhetsutvecklare de två sista veckorna i oktober efter överenskommelse. 

Arbetsgivare är Fältbiologerna och vi omfattas av kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen. Under pågående coronarestriktioner arbetar vi mestadels hemifrån, men i vanliga fall sitter vi tillsammans med Naturskyddsföreningen. Resor kan förekomma i tjänsten och arbetstiden är ibland förlagd till kvällar och helger. Vi eftersträvar jämlikhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

 

Ansökan

Ansökan består av ett frågeformulär och ditt CV. Den allra största vikten läggs vid frågeformuläret och de kompetenser du framhåller där. Ansökningar som inte är kompletta kan komma att bli obehandlade.

Välkommen med din ansökan senast 5 september. Vi kallar löpande till intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så ansök gärna så snart du kan! Om du blir kallad till intervju kommer du även att få göra ett arbetsprov.

Blir du aktuell för tjänsten kommer vi att fråga efter ett utdrag ur belastningsregistret, i enlighet med lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Eftersom det kan ta ett par veckor att få utdraget så kan du förbereda dig genom att beställa det här.

Frågeformuläret hittar du här:

Frågeformulär Vikarierande verksamhetsutvecklare, Fältbiologerna (odt)
Frågeformulär Vikarierande verksamhetsutvecklare, Fältbiologerna (txt)

 

Skicka din ansökan i ett mejl märkt “Ansökan vikarierande verksamhetsutvecklare” till kanslichef@faltbiologerna.se senast 5 september 2021. Bifoga CV och frågeformulär i mejlet.

 

För frågor om tjänsten eller om ansökan, vänligen kontakta:

Erika Lundström
Vikarierande kanslichef, Fältbiologerna
kanslichef@faltbiologerna.se
070-387 00 54

 

HÄR kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter. När du skickar in din ansökan bekräftar du att du har läst och förstått hur vi behandlar dina personuppgifter och samtycker till att vi får spara dessa under rekryteringsprocessen.