Fältbiologerna utses till Årets unga miljöhjälte 2020!

Fältbiologerna utses till Årets unga miljöhjälte 2020!

HURRA! Fältbiologerna utses till Årets unga miljöhjälte av WWF


Idag meddelas att WWF utsett Fältbiologerna till Årets unga miljöhjälte 2020. Det prestigefyllda priset, som tidigare utdelats till Greta Thunberg, överlämnas i kungens närvaro vid en högtidlig coronaanpassad ceremoni.

Världsnaturfonden WWF har i flera år delat ut priset Årets miljöhjälte på Ulriksdals slott i kung Carl XIV Gustavs närvaro. Fredagens prisceremoni blir annorlunda på grund av coronapandemin och kommer äga rum digitalt. Vinnare i kategorin Årets unga miljöhjälte är Fältbiologerna, Sveriges största miljöorganisation för unga.

Vi är stolta och glada att motta detta pris till alla oss unga som kämpar för livet. Vi växer upp i en tid av skenande klimatkris och artdöd. Därför tar vi kampen – från hemmaskogens hotade dofttickor till Europas enorma kolgruvor. Detta pris visar att när vi barn och unga engagerar oss kan vi förändra världen, säger Tove Lönneborg, ordförande för Fältbiologerna.

År 2020 har blivit ett intensivt år för Fältbiologerna. Trots pandemin har de unga miljökämparna varit fullt upptagna med att arbeta både mot Preems planer på utbyggnad av sitt oljeraffinaderi och en kampanj för de svenska skogarna.

Den stora segern mot Preem efter flera års kamp visar att aktivism fungerar. Tillsammans kan vi göra skillnad. Nu fortsätter arbetet för att rädda de sista riktiga skogarna – både från industrins skövling och från Preems biobränslen, säger Lönneborg.

Världsnaturfondens motivering för priset lyder: “Med outtröttlig kraft sedan mer än ett halvt sekel tillbaka ger Fältbiologerna ungdomar kraft och styrka att göra det många vuxna inte klarar: att skapa förutsättningar, mod och verktyg att agera för en hållbar planet för kommande generationer. Vi säger – ni behövs, ni är starka, ni är vår framtid!“

Vi lovar att fortsätta arbeta för att få ut unga i naturen och in i miljödebatten. Tillsammans kan vi rädda den biologiska mångfalden och klimatet, avslutar Lönneborg.

Här kan du läsa WWF:s pressmeddelande! >>
KONTAKT

Tove Lönneborg
Ordförande i Fältbiologerna
076 – 007 36 89
tove.lonneborg@faltbiologerna.se

Lovisa Roos
Ordförande i Fältbiologerna.
070 – 387 01 18
lovisa.roos@faltbiologerna.se

Leo Rudberg
Vice ordförande i Fältbiologerna
076 – 250 82 30
leo.rudberg@faltbiologerna.se