Fältbiologerna+Naturskyddsföreningen= sant

Fältbiologerna+Naturskyddsföreningen= sant

Är du ungdomsmedlem i Naturskyddsföreningen? Då kan du gå med i Fältbiologerna helt gratis!

 

Vad är en Fältbiolog?
Vare sig du vill kunna påverka politiker genom att tillhöra en vass organisation, gillar att studera självlysande alger eller demonstrera på klimattoppmöten är du en Fältbiolog! Det Fältbiologer har gemensamt är intresse för natur och miljö.

Som medlem i Fältbiologerna har du också möjlighet att träffa andra unga som gillar att upptäcka naturen eller som drivs av/vill påverka klimatdebatten! Vill du paddla kajak ut till en obebodd ö, lära dig mer om svampar med andra skogstokiga eller dumpstra mat- hör av dig till din lokala grupp! Vad vill du hitta på? Bara genom att vara medlem i Fältbiologerna visar du ditt stöd för natur och miljö!

Vad gör Fältbiologerna?
Här är ett par exempel på våra årliga evenemang:

  • Fältstation Öland är ett av våra största och roligaste evenemang där vi  undersöker naturen, bor i tält, lagar egen mat och umgås med andra Fältbiologer.
  • Skogsnätverkets inventeringsresa är evenemanget där vi söker  efter de få naturliga skogar som fortfarande finns kvar, men som nu hotas av avverkning. Vår metod för detta är att lära oss att finna de arter som signalerar höga naturvärden. Som alltid lär vi oss av varandra och både experter och nybörjare är välkomna med på resan.
  • RÅM är Fältbiologernas riksårsmöte som hålls i början av varje januari. Här träffas Fältbiologer för att umgås och diskutera föreningens framtid!
Skogsnätverkets inventeringsresa 2018, Umeå

Som medlem kommer du också få vår tidning Fältbiologen! Tidningen är gjord av medlemmar som gillar att skriva, ta bilder och layouta och är fylls med artiklar, intervjuer, tips och natur-och miljöinfo. Och så är den rätt snygg också.

Vill du bli gratismedlem i Fältbiologerna?
Fyll då i formuläret bli medlem (www.faltbiologerna.se/bli-medlem) och skriv i kommentaren att du redan är medlem i Naturskyddsföreningen. Du kan även maila medlem@faltbiologerna.se  Efter att du har blivit medlem blir du automatiskt medlem i den närmsta klubben. Du kan såklart starta egen klubb om det inte finns en klubb på plats!

Ute i naturen – inne i miljödebatten!
Fältbiologerna har funnits sedan 1947 och är Naturskyddsföreningens oberoende ungdomsorganisation. Våra medlemmar är mellan 6-25 och finns över hela landet. Vi består av klubbar, distrikt och nätverk.

Vill du träffa oss? 
Kom och träffa oss på Schysst julmarknad 1-2 december på ABF-huset vid Sveavägen. Där kommer vi sälja schyssta julklappar i form av böcker och spel och såklart snacka natur och klimat med alla som vill!