“Om skogen” - FILMTURNÉ hösten 2020

“Om skogen” - FILMTURNÉ hösten 2020

“Om skogen” – filmturné


I filmen "Om skogen" får vi lära oss mer om hur svenskt skogsbruk ser ut 2020. Välkommen på visning av årets viktigaste film. Under hösten besöker vi en rad orter, allt från Gällivare till Lund. För aktuella evenemang, håll utkik här nedan. 

De flesta är medvetna om att Amazonas och Borneos regnskogar skövlas, men att nästan alla Sveriges naturskogar försvunnit känner få till. Idag återstår mindre än 10 procent av Sveriges ursprungliga skogslandskap, allt annat är planterade trädplantager med liten biologisk mångfald. Trädplantager är inte heller starka nog att klara klimatförändringarnas utmaningar, ökande skogsbränder och stormar. När våra skogar skövlas drabbar det oss alla.

Filmen är regisserad av Peter Magnusson på Helion film och släpps som en del av Fältbiologernas kampanj Skogen som tog slut. Fältbiologernas och filmskaparnas gemensamma önskan är att väcka eftertanke och diskussion om hur det egentligen står till med våra skogar. För mer information om kampanjen, kolla in på omskogen.se.


Filmvisning av “Om skogen” (digitalt)

–  24 november, kl 19Fältbiologerna och Naturskyddsföreningen Vattudalen bjuder in till filmvisning! På grund av ökad smittspridning ställer vi om den planerade biografvisningen till en digital visning. För mer information, kolla in i eventet, och kom ihåg att anmäla sig så får du en länk till Zoom-mötet där visningen sker.


Filmvisning av “Om skogen” (digitalt)

– 25 november, 18.30Fältbiologerna bjuder i samarbete med Hylte Naturskyddsförening in till visning och samtal, med filmen “Om skogen”. För mer information och för att anmäla dig, läs mer i nedan.Filmvisning “Om skogen” (digitalt)

–  26 november 19 – 21I samarbete med Gällivare och Kiruna Naturskyddsförening anordnar vi en digital visning av “Om skogen”. Vi tittar tillsammans på långfilmen och efteråt finns lite tid för frågor och diskussion med lokalt engagerade i Gällivare och Kiruna. Läs mer i event nedan. Anmäl ditt deltagande så får du en länk till Zoom-mötet via mejl några dagar innan visningen.


Filmvisning “Om skogen” (digitalt)

–  30 november 18 – 20I samarbete med Skövde Naturskyddsförening anordnar vi en digital visning av “Om skogen”. Vi tittar tillsammans på långfilmen och efteråt finns lite tid för frågor och diskussion med lokalt engagerade i Skövdetrakterna. Läs mer i event nedan. Anmäl ditt deltagande så får du en länk till Zoom-mötet via mejl dagen innan visningen.Filmvisning “Om skogen” (digitalt)

–  30 november 19 – 21Under hösten och sommaren har filmen varit på turné runtom i Sverige och nu anordnar Uppsala fältbiologer en sista digital visning. För mer information och för att anmäla dig, läs mer nedan.
Vill du veta mer?

Vill du arrangera en visning eller har du någon annan fråga om filmturnén, kontakta info@faltbiologerna.se