“Om skogen” - FILMTURNÉ hösten 2020

“Om skogen” - FILMTURNÉ hösten 2020

“Om skogen” – filmturné


I filmen "Om skogen" får vi lära oss mer om hur svenskt skogsbruk ser ut 2020. Välkommen på visning av årets viktigaste film. Under hösten besöker vi en rad orter, allt från Luleå till Lund. För aktuella evenemang, håll utkik här nedan. 

De flesta är medvetna om att Amazonas och Borneos regnskogar skövlas, men att nästan alla Sveriges naturskogar försvunnit känner få till. Idag återstår mindre än 10 procent av Sveriges ursprungliga skogslandskap, allt annat är planterade trädplantager med liten biologisk mångfald. Trädplantager är inte heller starka nog att klara klimatförändringarnas utmaningar, ökande skogsbränder och stormar. När våra skogar skövlas drabbar det oss alla.

Filmen är regisserad av Peter Magnusson på Helion film och släpps som en del av Fältbiologernas kampanj Skogen som tog slut. Fältbiologernas och filmskaparnas gemensamma önskan är att väcka eftertanke och diskussion om hur det egentligen står till med våra skogar. För mer information om kampanjen, kolla in på omskogen.se.


Filmvisning av “Om skogen”

–  Borås 24 oktober, kl 12Välkomna på visning av filmen “Om skogen”. Visningen sker som en del av Västra Götalands Hållbarhetsfestival. För mer information, kolla in i eventet. Visningen är gratis och öppen för alla, men anmäl dig gärna nedan för garanterad plats.


Filmvisning av “Om skogen” 

– Lund, 4 november kl 18.30Är du nyfiken på Fältbiologerna? Tycker du också att skogen är viktig? Fältbiologernas Lundaklubb bjuder in till visning. För mer information och för att anmäla dig, läs mer nedan.Filmvisning av “Om skogen”

–  Malmö, 5 november kl 18.30Fältbiologerna Malmö bjuder in till filmvisning av “Om skogen”! Läs mer och anmäl dig nedan för garanterad plats.Vill du veta mer?

Vill du arrangera en visning eller har du någon annan fråga om filmturnén, kontakta info@faltbiologerna.se