Förbifart stockholm

Förbifart stockholm

Stoppa Förbifart Stockholm – en highway to hell

Förbifart Stockholm måste stoppas. Motorväg hotar både klimatet och förortsbors hälsa. Därför åkte Fältbiologerna som Klimatpoliser idag till bygget av Förbifarten och protesterade.

Förbifart Stockholm är ett gigantiskt hot mot Jordens klimat och mot stockholmares hälsa, särskilt i förorterna. Denna extremt dyra motorväg bryter mot Sveriges åtaganden att minska våra växthusgasutsläpp och mot alla principer om klimaträttvisa.

Då de som drabbas främst av projektets fruktansvärda konsekvenser kommer vara oprivilegierade förortsbor (som tvingas andas förorenad luft från Förbifarten) och människor i fattiga länder (som skadas, tvingas på flykt eller dö i klimatförändringarnas spår) utgör Förbifarten ett skrämmande exempel på miljörasism. Det är ovärdigt en riksdag och regering som kallar sig både gröna och antirasistiska.

Därför samlades vi i Fältbiologerna idag för att protestera mot vansinnet. Vi klädde i oss Klimatpolisens uniformer och åkte till bygget av Förbifarten utanför Johannelund. På plats genomförde vi ett symboliskt klimatskrik, där vi skrek ut vår vrede över Förbifartens orättvisa och politikernas ovilja att lyssna på alla forskare och medmänniskor som står upp för allas rätt att leva på en hållbar planet.

Kampen mot Förbifarten är inte över. Vi slutar aldrig arbeta för en rättvis och hållbar värld. Kampen fortsätter. ✊