Grönaste inspiratörer!

Grönaste inspiratörer!

Fältbiologerna är Sveriges grönaste inspiratör för barn och ungdomar!

I går utsåg svenska folket Fältbiologerna till vinnare av Coops Änglamarkspris 2015. Prisutdelningen ägde rum i samband med Konsumentföreningen Stockholms Familjedag på Skansen. Vid årets upplaga av Änglamarkspriset, som är ett av Sveriges största miljöpriser, låg fokus på barn och ungdomar – att lyfta fram organisationer och/eller enskilda personer som jobbar med att motivera unga att bry sig och gilla jorden.

I strålande sol på Sollidens scen, inför tusentals besökare, mottog Fältbiologerna prischecken på 100 000 kronor av Sonat Burman-Olsson, vd Coop Sverige.

– Det här är så roligt, nästan ofattbart, en ideell organisation som får ett sådant här erkännande. Ett erkännande för alla dom unga som lägger ned så mycket tid och att det faktiskt spelar roll. Prissumman kommer att göra att vi kan engagera massa ungdomar inför Klimattoppmötet i Paris i början av december och även skicka dit många unga representanter på plats, säger Sara Vikström Olsson, ordförande Fältbiologerna.

Änglamarkspriset har delats ut av Coop sedan 2002 och är ett pris för att uppmuntra alla hållbara initiativ som finns runt om i hela Sverige. Årets tema var barn och ungdomar.

– Det känns extra roligt att vi i år fått möjligheten att premiera en organisation som högst upp på sin agenda har målet att kraftfullt engagera och inspirera barn och ungdomar att bry sig om vår miljö och planet. Att få dem intresserade av djur, natur och odling. Vi hade tre starka finalister som alla gör ett fantastiskt jobb. Med Coops miljöpris vill vi belöna den goda kraften som gör att alla, framförallt unga, blir nyfikna på att tänka hållbart och bry sig om miljön, säger Louise König som är hållbarhetschef på Coop.

I år delas Änglamarkspriset ut för 14:e året i rad, ett sätt för Coop att uppmärksamma aktörer som föregår med gott exempel och gör viktiga insatser för miljön.

För ytterligare information:
Sara Vikström Olsson, ordförande Fältbiologerna, 073-423 79 50 sara.vikstrom.olsson@faltbiologerna.se
Louise König, hållbarhetschef Coop och jurymedlem, 010-743 21 17, louise.konig@coop.se