Grönt spadtag

Det finns många myter kring småskaligt jordbruk. Att det gynnar biologisk mångfald och ger en naturligare tillvaro för djuren är kanske självklart, men är det ett alternativ till dagens konventionella jordbruk? Vi i jordbruksnätverket tycker att fäbodbruk ska tas på allvar. Genom oss kan du få möjlighet att skapa dig din egen uppfattning genom att ta ett grönt spadtag!

  • Foto: Amanda Arnell
    Bild 1/2
  • Foto: Amanda Arnell
    Bild 2/2

Upplev sommaren!

Fältbiologernas jordbruksnätverk håller i projektet Grönt spadtag som går ut på att ge oss fältbiologer chans att lära oss mer om fäbodbruk samtidigt  som vi får njuta av sommaren och den vackra naturen. Allt detta medan vi kan vara till hjälp för brukaren. Vi har just nu kontakt med två fäbodar i Dalarna och en i södra Jämtland, men ska försöka expandera lite till nästa sommar. Under tio dagar får du bo och arbeta på fäboden. Vill du inte åka ensam, utan med en vän går det fint!

Hur anmäler jag mig?

Än så länge har projektet vinterledigt och drar igång igen till våren. Sista anmälningsdag kommer vara någon gång i april, så håll utkik efter mer information!

Vaddå fäbod?

Fäbodbruk är ett traditionellt sätt att utnyttja skog och mark som bete till djuren. Fäboden ligger en bit bort från hemgården och man brukade passa på att tillverka ost och smör som man kunde lagra en längre tid. Mer info kring fäbodbruk hittar du till exempel här: Föreningen Sveriges Fäbodbrukare.

Kontakt

Om du är nyfiken på något, hör av dig till:

Josefin Årevall, josefin.arevall[a]faltbiologerna.se, 0730866380 

Sidan senast uppdaterad den 11 Dec 2012
Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: