Fältbiologernas sommarläger! I år på Climate Camp Sweden

  • Bild 1/1
Datum: 3 Augusti - 7 Augusti
Tid: 12:00-12:00
Plats: Hisingen, Göteborg, Sunnerviksgatan 42
Kontakt: Evelyn Jepsen, evelynjepsen@gmail.com

I år är Fältbiologernas Sommarläger beläget på det ännu större lägret - Climate Camp Sweden! På lägret kommer vi även att ha vårat extrainsatta riksårsmöte (RÅM 2.0). Mer information om RÅM 2.0 hittar du här.

Climate Camp Sweden arrangeras i Göteborg och bjuder in till fem dagar av kunskap, kreativitet och konkret arbete för klimaträttvisa. Vi kommer bo tillsammans på Hisingen och förutom föredrag och verkstäder arrangeras protester mot fossilgas i Göteborgs hamn.

Vilka är det som tagit initiativ till detta? - Climate Camp Sweden har initierats av oss, Fältbiologerna, kampanjen Fossilgasfällan, nätverket Fossil Free Sverige samt Jordens Vänner. Men alla som vill engagera sig mot orättvisor, och för hållbarhet, är välkomna oavsett tillhörighet.

Vilka ämnen kommer vi att prata om? - Programmet håller på att utformas just nu - men vi vill ha en bred diskussion om klimatfrågan och kopplingen till andra orättvisor i samhället. Och föreläsningar blandas med verkstäder och workshops som alla deltagare är med att skapa.

Hur kommer vi bo? - Det kommer finnas ett antal sovplatser inomhus, men de allra flesta kommer att tälta. Har du ett särskilt behov så skriv gärna det i anmälan!

Vad kostar det? - Själva lägret kommer att vara kostnadsfritt, men vi tar gärna emot donationer från deltagarna så att vi kan göra ett så bra camp som möjligt. För resan kan du som medlem i Fältbiologerna få viss ersättning. Regeln är: om din resa kostar mer än 200 kr tur och retur får du 50 % reseersättning, men du kan inte få mer än 800 kr totalt.

Hur tar jag mig till lägret? - Lättast tar du dig till lägret med spårvagn 6 som avgår från hållplatsen “Nordstan” precis vid centralstationen, och den tar du till “Eketrägatan”. Därifrån tar det 10 min att gå till lägret, och det är skyltat längs vägen.

Anmälan och mer information finns här http://www.fossilgasfallan.se/climate-camp-anmalan/

Sidan senast uppdaterad den 8 Jul 2017

Kommentarer (0)

Kommentera artikeln

Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: