Fjällvandring i Abisko 2017!

  • Fjällvandring i Abisko 2016. Foto: Leo Rudberg
    Bild 1/1
Datum: 9 Augusti - 16 Augusti
Plats: Abisko
Kontakt: Flynn Smedman: flynn@smedman.org, 0739881446

Vill du testa på att fjällvandra för första gången i ditt liv? Eller är du redan en erfaren vandrare som vill uppleva fjällen med andra naturintressade unga? Då passar fjällvandring med Fältbiologerna dig!

I år kommer vi åka på minst en fjällvandring i Abisko!

När? 9-16 augusti. Avresan kommer ske på kvällen 9 augusti från Stockholm. Hemresan från Abisko kommer vara kvällen 15 augusti, vi kommer alltså vara i Stockholm på morgonen den 16:e.

Gruppen kommer bestå av 6 personer, men en plats är redan reserverad åt en refaren. Ni lägger själva upp en rutt utifrån gruppens önskemål och behov - detta hjälper även den erfarna vandraren. Det är fullt möjligt att en eller två nätter göra upp ett "basecamp" så att en under 1-2 dagar slipper vandra med tung packning, men de flesta dagar kommer vi vandra med all packning. Du är varmt välkommen oavsett om du är nybörjare eller erfaren! Det tillkommer en avgift på 200 kronor per person.


De anmälda kommer innan vandringen ha minst två träffar över Skype och gemensamt planera rutt, packning, vad som behöver handlas och så vidare. Fältbiologerna har från tidigare år redan förslag på hur detta kan utformas, men det är upp till gruppen att bestämma själva hur årets vandringar faktiskt blir. Det kommer finnas möjlighet att få råd och tips av någon som vandrat i samma område även ifall hen inte ska med på er vandring!     

Din egen utrustning (t.ex. ordentlig ryggsäck och kängor) står du för själv, men Fältbiologerna betalar för maten. Fältbiologerna betalar också för resorna mellan Stockholm och Abisko. (Om du bor längs med sträckan som tåget går - d.v.s. på en station tåget stannar vid norr om Stockholm - kan du givetvis kliva på längs vägen.) Det är sannolikt att tält och stormkök går att låna gratis av Fältbiologerna om ni skulle sakna det. Om du saknar tillgång till annan nödvändig utrustning men ändå vill delta, kontakta oss så försöker vi lösa det!


OBS!

Under vandringen kommer det följa med minst en deltagare som har vandrat förr, och det kommer vara nybörjarvänliga rutter som kan anpassas en del utefter deltagarnas önskan och erfarenhet. Dock är det bra att vara medveten om att de flesta av vandringsdagarna troligen innebär upp till en mil vandring/dag med upp till 20-25kg packning.

 

Anmäl er redan nu via vårt anmälningsformulär, först till kvarn gäller! Sista anmälningsdatum är 14 juni.

 

 

 

PS. Är du erfaren och kanske redan har vandrat i Abisko tidigare och vill göra det igen? Då kanske du vill vara med som erfaren på en av vandringarna? Om det låter intressant kanske det finns möjlighet för ännu en fjällvandring i år! Vi vore jätteglada om du är intresserad, så kontakta oss gärna!

Vi ses i sommar!

Sidan senast uppdaterad den 8 Jun 2017

Kommentarer (2)

Jag har ingen erfarenhet utav fjällvandring men hoppas verkligen att jag får möjlighet att vara med på en.

Hej,
Du är varmt välkommen att komma med oavsett erfarenhet! Skicka iväg ett svar på formuläret bara. Maila gärna oss om det skulle vara några frågor.
//S U G-distriktet

Kommentera artikeln

Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: