Inventeringsresan 2015!

  • Kolla på tickor under lågor
    Bild 1/3
  • Lägerhäng
    Bild 2/3
  • Räkna årsringar
    Bild 3/3
Datum: 5 Augusti - 16 Augusti
Kontakt: Se nedan
Arrangör: Skogsnätverket

Följ med på sommarens massivaste fältbiologhändelse - skogsnätverkets inventeringsresa!

Läget i skogen är kritiskt. Endast 2% av våra produktiva skogar är långsiktigt skyddade undan skogsbruket och mycket få skogar har idag undsluppit kontakt med kalhyggesbruket. Därför ger sig Fältbiologernas skogsnätverk ut för att söka efter de skogar som ännu innehåller en tillstymelse till fungerande ekosystem men hotas av avverkning. Vår metod för detta är att lära oss att finna de arter som signalerar höga naturvärden. Som alltid lär vi oss av varandra och både experter och nybörjare är välkomna med på resan. Det är en fördel att ha viss förkunskap men inte nödvändigt. Vi kommer att bo i tält och vara ute i fält hela dagarna. Det blir tickor, lavar, insekter, skogspolitik och en sabla massa trevligt häng!

Förra året stoppade skogsbolaget Holmen en avverkning efter vår inventeringsresa och Skogsstyrelsen klassade flera av skogarna vi besökte som nyckelbiotoper. I år hoppas vi på lika bra, eller bättre, resultat!

Vi samlas den 5:e augusti i Falun och åker sedan norrut till Härjedalen för att vara ute i skogen 5-14 augusti och inventera. Den 15-16 augusti ägnas åt efterarbete, t.ex. rapportskrivning, inomhus. Det kommer finnas möjlighet att åka hem på kvällen den fjortonde från Falun, men det är såklart jätteroligt om så många som möjligt stannar kvar även under efterarbetet!

Anmäl dig till Lovisa på hasch.lovisa@gmail.com genom att mejla namn, telefonnummer, adress, personnummer, matpreferenser/allergier (all mat kommer att vara vegetarisk), om du har tält och/eller körkort, och om du kommer kunna vara med på efterarbetesdagarna. 

Var inte rädd att fråga om det är något du undrar över! Vi bifogar rapporten från förra inventeringsresan så kan ni läsa på lite :).

Hoppas vi ses ute i skogen i sommar!

Kontakt

Lovisa Hasch, 0768-79 11 89, hasch.lovisa@gmail.com

Helena Rimme, 072-742 18 30, helena.rimme@hotmail.com

Ellinor Delin, 072-720 09 17, delin.ellinor@gmail.com

Ladda ner fil
granskning_av_holmen_skogs_skogsbruk_i_stromsund_2014.pdf5.25 MB
Sidan senast uppdaterad den 18 May 2015

Kommentarer (2)

Hej! Vad kostar det att åka med? :)

Det är helt gratis och du får reseersättning! Ingen anledning att tveka alltså. :)

Kommentera artikeln

Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: