Inventeringsresan 2017

  • Bild från förra årets inventering. Foto: Isak Vahlström
    Bild 1/1
Datum: 31 Juli - 12 Augusti
Plats: Umeå
Kontakt: Johanna Eriksson johanna.ersa@gmail.com 0762103509
Arrangör: Skogsnätverket

Följ med på sommarens massivaste fältbiologhändelse - skogsnätverkets inventeringsresa!

Läget i skogen är kritiskt. Endast en liten del av skogen är skyddad. Samtidigt meddelade Skogsstyrelsen nyligen att de kommer pausa inventeringen av nyckelbiotoper i nordvästra Sverige, vilket ger fritt spelrum för skogsbolagen att avverka oupptäckta skogar med höga naturvärden.

Därför ger sig Fältbiologernas skogsnätverk ut för att söka efter de få kvarvarande naturliga skogar men som nu hotas av avverkning. Vår metod för detta är att lära oss att finna de arter som signalerar höga naturvärden. Som alltid lär vi oss av varandra och både experter och nybörjare är välkomna med på resan. Det är en fördel att ha viss förkunskap men inte nödvändigt.

Vi kommer att bo i tält, laga mat gemensamt över öppen eld och vara ute i fält hela dagarna. Det blir tickor, lavar, mossor, insekter, skogspolitik och en sabla massa trevligt häng!

Var/När- Vi samlas den 31 juli i Umeå där vi gemensamt handlar mat för resan innan vi i våra minibussar rullar mot de fjällnära skogarna i södra Lappland. De första dagarna kommer vi att ha hjälp av en guide som lär oss hur vi känner igen en fin skog och vilka arter vi kan titta efter för att bedöma skogens värde. Självklart lär vi oss mycket av varandra även de efterföljande dagarna! Tanken är att vi åker runt till avverkningsanmälda skogar och inventerar dessa. De tre sista dagarna (10-12 augusti) är tänkta för efterarbete: sammanställa fynd av arter och annat i en rapport. Dessa dagar kommer vi vara inomhus i Umeå.

Om en behöver åka tidigare, är det möjligt att åka hem från Umeå den 10:e.

Anmälan- anmäler dig gör du genom att fylla i formuläret så hör vi av oss om mer info. https://goo.gl/forms/se7zLboxkeBCl7Sy1

Boende- Vi kommer att bo i tält, laga mat gemensamt över öppen eld och vara ute i fält hela dagarna. Du behöver inte ha eget tält!

Packlista- Fås vid anmäla

Kom ihåg- att boka biljetter till Umeå och tillbaka hem i god tid, och skicka kvittot till johanna.ersa@gmail.com för att få reseersättning. Tveka inte att höra av dig om du undrar över något!

Sidan senast uppdaterad den 22 May 2017

Kommentarer (0)

Kommentera artikeln

Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: