Skånes fältbiologer åker till Vattenriket!

  • Bild 1/1
Datum: 23 Juli
Tid: 9.30 Lund C
Plats: Kristanstad
Kontakt: Harald Helgesson, tel: 0706199151 mejl: haraldhelgesson(at)me.com

Vi har länge planerat för en utflykt till Vattenriktet i Kristianstad och nu blir den äntligen av! :)

Vi kommer under dagen utforska olika typer av vattenlevande djur och växter men också vandra i vacker natur. Förhoppningsvis kommer det bli prima väder!

En del av oss kommer utgå från Lund C och kommer göra resan med tåg till Kristianstad. Men det går också bra att möta upp oss på Kristianstad station. Vi tar tåget från Lund 9.41 och är framme i Kristianstad 10.32.

Ta med matsäck för en hel dag.

Hör av dig till Harald om du vill följa med så vet vi hur många vi blir. Spara kvittona för resan, du får redeersättning!

Vad är Vattenriktet? Här kommer ett utdrag från Wikipedia:

"Kristianstads Vattenrike är ett skyddat våtmarksområde i och i närheten av Kristianstad, längs Helge ås nedre lopp vid Hammarsjön. Sedan 2006 får vattenriket kalla sig för biosfärreservat. I Vattenriket finns Sveriges lägsta punkt, 2,41 meter under havsytan. Det finns ett rikt fågelliv samt utrotningshotade fiskarter. I området ligger också stora strandvallar från senaste istiden. Genom områdets norra del, i Kristianstads västra utkant, går Härlövsängaleden och vid Härlövs ängar ligger även en före detta soptipp som håller på att omgestaltas till naturmark. Mosslunda är en del av Kristianstads vattenrike, ett vandringsområde i Vä utmark. Vid Hammarsjöns norra ände ligger Ekenabben, känt som "Sveriges regnskog"[1][2] med bland annat stora ekar." Det finns dessutom ett naturum.

Sidan senast uppdaterad den 13 Jul 2017

Kommentarer (0)

Kommentera artikeln

Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: