Kandidera till förtroendeuppdrag i föreningen senast 11 oktober!

Kandidera till förtroendeuppdrag i föreningen senast 11 oktober!

Dags att kandidera!

Vi i Valberedningen hoppas att du mår bra under rådande omständigheter och att du haft en vilsam sommar. Nu är det höst och WOHOO! DAGS ATT KANDIDERA OCH NOMINERA!

 

Kandidera eller nominera någon senast 11 oktober.

Det känns kanske som om det är långt kvar till RÅM (riksårsmötet) i januari. Men för att Fältbiologerna ska kunna fortsätta göra grymma grejer under 2021 måste vi sätta upp planerna nu. En ny styrelse, valberedning, redaktion, webbredaktör, sociala medier- grupp, revisor, RÅM- och Ölandskommitté, vice ordförande och nya ordföranden måste väljas. Varför då? Jo, här har du några få exempel på saker som inte hade funkat utan personer som nominerats och kandiderat till förtroendeuppdrag:

  • Den viktiga kampanjen ”Om Skogen” (https://omskogen.se/),
  • vår fina medlemstidning Fältbiologen,
  • alla de alternativa Ölandslägren – som tack vare skickligt omorganiserande kunde bli av
  • Själva riksårsmötet!


Är det inte tidskrävande?
Fältbiologerna är en organisation av unga för unga: Alla har vi mycket som måste fixas – plugg, jobb, familj, vardag. Många är också engagerade inom andra klimat- och miljöaktivistiska sammanhang. Andra har aldrig gjort något liknande och känner att de inte har tillräckligt med ”koll”. Det vet vi. Så ingen förväntar av er som förtroendevalda att ni gör mer än vad ni kan eller hinner med, och ni är aldrig ensamma: Vi är alla unga och mer eller mindre oerfarna. Vi hjälps åt!

Du gör skillnad!
Självklart är det är inte bara förtroendeuppdragen på riksnivå som är viktiga, också varenda medlem spelar en avgörande roll. Men även om det är fantastiskt med folk som ställer upp som väckarklocka på ett läger eller tar med fika till en träff, så är det du får uppleva som förtroendevald fullständigt unikt. Tänk inblicken du kan få i alla klubbar över hela landet, tänk alla medlemmar du kan lära känna på en helt ny nivå! Du kanske är rädd för att vara bunden till något under ett år, men se förtroendeposten i stället som en ankare i vardagen! Du vinner inte bara mycket kunskap genom att göra ditt engagemang till något regelbundet, utan det kan ofta kännas riktigt skönt också.

Passa på att påverka!
”Är Fältbiologerna verkligen det jag vill satsa på?” frågar sig vissa. Men vi är en demokratisk förening där alla röster ska få bli hörda, och vi vill av hela vårt hjärta att du tar den där glöden som finns i dig, allt det där du brinner för, in i föreningen och är med och formar Fältbiologerna. För att det här är den bästa chansen att påverka föreningen på kärnnivå som du någonsin kommer att få, det kan ingen säga emot.

Nästan alla som haft riksförtroendeuppdrag skulle nog säga att det är det bästa, viktigaste eller coolaste de gjort i Fältbiologerna. Det är verkligen som någon sa:

Missar en Fältbiologerna så missar en halva livet, och missar en ett förtroendeuppdrag så missar en halva Fältbiologerna!
Med vänlig hälsning,

KONTAKTA OSS:

 

Är du intresserad, men osäker? Har du frågor, funderingar? 
Tveka inte att höra av dig till oss!

 

Allt gott! Sara och Charlotta, valberedningen


Mail: valberedningen@faltbiologerna.se

Charlotta: 0709513646

Sara: 0730387054
Läs om förtroendeuppdrag här>>