Distriktet Stockholm-Uppland-Gotland

Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotland

Om du är Fältbiolog och bor inom Stockholms län, Uppland eller Gotland – då är du med i vårt distrikt! Vi arrangerar större aktiviteter, så som naturvandringar, kurser och politiska aktiviteter. Du som bor här har dessutom möjlighet att låna utrustning, söka pengar för aktiviteter, få hjälp med aktiviteter och lära dig mer om hur du kan vara aktiv inom Fältbiologerna.

Just nu driver vi projektet Naturmakt för dig som vill lära dig mer om naturens ekosystem och samtidigt utvecklas som ledare och arrangör.

Vad händer just nu i Stockholm-Uppland-Gotland?

Om du är ny medlem och vill lära dig mer om föreningen och träffa andra nya och gamla medlemmar, är du varmt välkommen till vår introkurs på Järvafältet den 8-9e februari. Läs mer här!

Om du vill fördjupa ditt engagemang i distriktets klubbar eller starta en egen, kom på vårt klubbkalas i mars! Mer info kommer.

Se också våra kommande aktiviteter i projektet Naturmakt i kalendern till höger.

Allt detta och mer kan du få information om på vår Facebooksida, vår facebookgrupp och i kalendern här på hemsidan.

Minifältisar

Om du är 6-12 år gammal kan du hänga på någon av våra minifältisaktiviteter. Just nu finns minifältisaktiviteter i Stockholm, och du hittar dem här bredvid i kalendariet!

Utrustning som du kan låna

Fladdermusspårare, tält, mikroskop, långfärdsskridskor, trangiakök, ljusmätare och mycket mer – distriktet äger en drös med utrustning som alla medlemmar kan låna av oss. Du kan kika på hela förrådet i detta fotoalbum på Facebook:

Hör av dig till joakim.andren@faltbiologerna.se om du vill låna något.

Våra lokaler: Rockstastugan och Kansliet

I Järvafältets naturreservat ligger Rockstastugan, där vi hart hyrt övervåningen sedan 70-talet. Här har vi ofta våra kurser, läger och andra aktiviteter! Alla medlemmar är välkomna dit. Distriktet och Rockstaklubben (som har uppstartsmöte 22a februari 2020) har hand om stugan.

Precis vid stugan finns Rockstagården och skogar att upptäcka, och precis bakom huset finns en sjö där man kan bada, åka skridskor eller leta vattendjur.

Inne i stugan finns kök och tre andra rum, dusch, två sängar och plats för 15-20 pers att sova på liggunderlag. Mycket av distriktets utrustning finns här, så man kan spontant greppa tag i en fladdarmusspårare och dra ut på nattlig upptäcksfärd. Det finns även projektor för filmvisning och flera bokhyllor med natur- och miljöböcker.

Stugan är fri för alla medlemmar att boka, efter att du har fått en introduktion till detta (som du kan få av kansli eller styrelse). Hör av dig till antingen kansliet eller styrelsen om du vill boka stugan!

Vi har även ett kansli på Emågatan 50-52 i Bagarmossen i Stockholm, i närheten av Nackareservatets skog. Här sitter vår anställda verksamhetsutvecklare och jobbar. Du som är medlem kan låna lokalen till aktiviteter.

Styrelsen

Styrelsen! Från vänster: Signe Propst, Malva Korall, Signe Rönnegård, Jonas Bengtsson och Olivia Åhlund.

Styrelsen når du lättast på sug.styrelsen@faltbiologerna.se

Styrelsen väljs av distriktsårsmötet som sker varje år i oktober. Alla medlemmar kan kandidera att vara med i styrelsen, och det är välkommet att prova! Styrelsen bestämmer mycket om vad föreningen ska göra och satsa på, och bestämmer vad Joakim på kansliet ska göra.

Styrelsen brukar ha öppna styrelsemöten på distriktskansliet på Emågatan 50 i Bagarmossen eller på olika ställen i Uppsala.

Kansliet (dvs vårt kontor)

På vårt kansli jobbar Joakim Andrén, en förvuxen fältbiolog och miljöaktivist som lyckades hänga kvar i fältbiologerna trots sin höga ålder genom att bli anställd. Han gillar att ockupera kolgruvor och tycker att svampar är världens mest fascinerande varelser. Han jobbar med alla möjliga saker som styrelsen vill att han ska göra, såsom ekonomin, att hjälpa till med aktiviteter, och klura ut ännu roligare sätt att bedriva fältbiologi.

Du når honom på joakim.andren@faltbiologerna.se

Facebook

 

 

 

 

För att hitta oss på Facebook:

Facebook grupp >>

Facebook sida >>

 

Kontakt

 

KONTAKT MED STYRELSEN

sug.styrelsen@faltbiologerna.se 

Ordförande:
Signe Propst, signe.s.propst@gmail.com, 076-4160552

Ledamöter:
Jonas Bengtsson, jonas.bengtsson42@gmail.com, 072-7116767.
Signe Rönnegård, signe.ronnegard@gmail.com, 072-7100627
Malva Korall, malva.korall@gmail.com, 070-5849399


KONTAKT MED KANSLIET 

Verksamhetsutvecklare:
Joakim Andrén, joakim.andren@faltbiologerna.se, 070 387 01 34

 

 

Styrdokument

 

 

Här hittar du våra styrdokument S-U-G Distriktets stadgar (uppdaterade 2018)

Har du utlägg?

Om du har varit på en fältbiologaktivitet och betalat för saker som föreningen ska betala behöver du fylla i en uttläggningsblankett, som du hittar här Skicka sedan till: Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotland Emågatan 50-52 128 46 Bagarmossen Skicka frågor kring detta till joakim.andren@faltbiologerna.se

SUG-DISTRIKTETS KALENDER

aug 01
aug 22

Sötvattenshelgen

22 augusti - 23 augusti
sep 26

Jordbrukshelgen

26 september - 27 september

Klubbar i distriktet

I distriktet finns dessa klubbar:

Uppsala Fältbiologer

Gotlands Fältbiologer

Rockstaklubben

Stockholms Fältbiologer

Stockholms minifältisar

Stockholm Norrorts Fältbiologer

Fältbiologerna Stockholms Övergödningsklubb (inaktiv)

Fältbiologerna Stockholm-Upplands Jordbruksklubb

 

Hör av dig till kansliet (t ex joakim.andren@faltbiologerna.se) om du är intresserad av att starta en ny klubb! Bor du i Norrtälje? Då vet vi att det finns fler peppade nära dig!