Distriktet Stockholm-Uppland-Gotland

DISTRIKTET STOCKHOLM-UPPLAND-GOTLAND

Följ oss
Kontakt

 

 

KONTAKT TILL STYRELSEN

sug.styrelsen@faltbiologerna.se

Ordförande:
Jonas Bengtsson, jonas.bengtsson42@gmail.com, 0727116767.

Ledamöter:
Signe Propst, signe.s.propst@gmail.com, 076-4160552
Signe Rönnegård, klara.signefors@gmail.com, 072-7100627

 

KONTAKT TILL KANSLIET
Verksamhetsutvecklare:

Joakim Andrén, joakim.andren@faltbiologerna.se, 070 387 01 34

 

 

 

 

Styrdokument

 

 

 

Här hittar du våra styrdokument

S-U-G Distriktets stadgar (uppdaterade 2018)

 

 

Har du utlägg?

 

Om du har varit på en fältbiologaktivitet och betalat för saker som föreningen ska betala behöver du fylla i en uttläggningsblankett, som du hittar här

Skicka sedan till:
Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotland
Emågatan 50-52
128 46 Bagarmossen

Skicka frågor kring detta till joakim.andren@faltbiologerna.se

 

Om du är Fältbiolog och bor inom Stockholms län, Uppland eller Gotland – då är du med i vårt distrikt! Vi arrangerar större aktiviteter, så som naturvandringar, kurser och politiska aktiviteter. Du som bor här har dessutom möjlighet att låna utrustning, söka pengar för aktiviteter, få hjälp med aktiviteter och lära dig mer om hur du kan vara aktiv inom Fältbiologerna. Distriktet drivs av en styrelse och en verksamhetsutvecklare på kansliet i Bagarmossen, Stockholm. Du hittar kontaktuppgifter till båda här till höger.

Vad händer just nu i Stockholm-Uppland-Gotland?

Efter den tidiga sommarens aktiviteter med midsommarfirande i Rockstastugan, ängsträffar på Gotland, sommarlovshäng i Uppsala och lyckade aktioner på Almedalen, så förbereder vi oss nu för Fjällvandringar i Abisko och Dalarna!

Under sommaren kommer vi också fortsätta lite smått med vårt jordbruksprojekt med besöksdagar på de uppstartade permakulturgården i Kungsängen (i Stockholm Norrort).

Senare i oktober kommer vi ha vårt distriktsårsmöte, denna gång på vackra Lovön nära Stockholm. Vi kommer dessutom starta upp ett ganska ambitiöst projekt med att arrangera helhelgsaktiviteter med naturvistelser och aktivism under hela hösten 2019 och våren 2020. Håll utkik efter uppdateringar om det, det kommer bli fantastiskt!

Allt detta kan du få information om på vår Facebooksida, vår facebookgrupp och i kalendern här på hemsidan.

Minifältisar

Om du är 6-12 år gammal kan du hänga på någon av våra minifältisaktiviteter. Just nu finns minifältisaktiviteter i Stockholm, och du hittar dem här bredvid i kalendariet!

Utrustning som du kan låna

Fladdermusspårare, tält, mikroskop, långfärdsskridskor, trangiakök, ljusmätare och mycket mer – distriktet äger en drös med utrustning som alla medlemmar kan låna av oss. Du kan kika på hela förrådet i detta fotoalbum på Facebook:

Hör av dig till joakim.andren@faltbiologerna.se om du vill låna något.

Våra lokaler: Rockstastugan och Kansliet

I Järfälla, på Järvafältets fina naturreservat ligger Rockstastugan – Vi har hand om övervåningen till detta mysiga hus sedan 70-talet. Vi använder den till läger och olika aktiviteter.

I stugan finns det kök, ett

Precis vid stugan finns Rockstagården som driver ett café och ibland låter besökare rida på hästar, och har också djur som hönor och kaniner. I närheten finns det många fina skogar att upptäcka, och precis bakom huset finns en sjö där man kan bada, åka skridskor eller leta vattendjur.

Inne i stugan finns kök och tre andra rum dusch, två sängar och plats för 15-20 pers att sova på liggunderlag. Mycket av distriktets utrustning finns här, så man kan spontant greppa tag i en fladdarmusspårare och dra ut på nattlig upptäcksfärd. Det finns även projektor för filmvisning och flera bokhyllor med natur- och miljöböcker.

Stugan är fri för alla medlemmar att boka, efter att du har fått en introduktion till detta (som du kan få av kansli eller styrelse). Hör av dig till antingen kansliet eller styrelsen om du vill boka stugan!

Vi har även ett kansli på Emågatan 50-52 i Bagarmossen i Stockholm, i närheten av Nackareservatets skog. Här sitter vår anställda verksamhetsutvecklare och jobbar. Du som är medlem kan låna lokalen till aktiviteter.

Styrelsen

Styrelsen! Från vänster: Signe Propst, Malva Korall, Signe Rönnegård, Jonas Bengtsson och Olivia Åhlund.

Styrelsen når du lättast på sug.styrelsen@faltbiologerna.se

Styrelsen väljs av distriktsårsmötet som sker varje år i oktober. Alla medlemmar kan kandidera att vara med i styrelsen, och det är välkommet att prova! Styrelsen bestämmer mycket om vad föreningen ska göra och satsa på, och bestämmer vad Joakim på kansliet ska göra.

Styrelsen brukar ha öppna styrelsemöten på distriktskansliet på Emågatan 50 i Bagarmossen eller på olika ställen i Uppsala.

Kansliet (dvs vårt kontor)

På vårt kansli jobbar Joakim Andrén, en förvuxen fältbiolog och miljöaktivist som lyckades hänga kvar i fältbiologerna trots sin höga ålder genom att bli anställd. Han gillar att ockupera kolgruvor och tycker att svampar är världens mest fascinerande varelser. Han jobbar med alla möjliga saker som styrelsen vill att han ska göra, såsom ekonomin, att hjälpa till med aktiviteter, och klura ut ännu roligare sätt att bedriva fältbiologi.

Du når honom på joakim.andren@faltbiologerna.se

SUG-DISTRIKTETS KALENDER

fre 31

Vinterhelgen

31 januari - 1 februari
mar 21

Östersjöhelgen

21 mars - 22 mars
maj 16

Våtmarkshelgen

16 maj - 17 maj
jun 05

Ängsmarkshelgen

5 juni - 6 juni
jul 04

Jordbrukshelgen

4 juli - 5 juli

Klubbar i distriktet

I distriktet finns dessa klubbar:

Uppsala Fältbiologer

Gotlands Fältbiologer

Stockholms Fältbiologer

Stockholms minifältisar

Stockholm Norrorts Fältbiologer

Fältbiologerna Stockholms Övergödningsklubb

Södertälje Fältbiologer

Fältbiologerna Stockholm-Upplands Jordbruksklubb

 

Hör av dig till kansliet (t ex joakim.andren@faltbiologerna.se) om du är intresserad av att starta en ny klubb! Bor du i Norrtälje? Då vet vi att det finns fler peppade nära dig!

Distriktets kansli

 

 

Rikskansliet

Rockstastugan

Vår stuga där vi anordnar kurser och annat, i vackra Järvafältets natur!

 

Bromma Fältbiologers Kolonilott

 

 

Biotopia

Många av Uppsala Fältbiologers aktiviteter sker här!

Distriktsårsmöte 2019 - Lovön

Här kommer DÅM – Distriktsårsmöte 2019 äga rum!

Anga Prästänge

Gotlands Fältbiologer har haft flera ängsaktiviteter här!

Odla Ihop i Öråker

Här ligger odlingsprojektet Odla Ihop Öråker, som välkomnar fältbiologer till att komma och syssla med odling varje dag i sommar.

Studiefrämjandets Djur- och naturlokaler i Finntorp

Lokal som passar utmärkt för fältbiologiska aktiviteter inomhus!