Bli Fältbiologernas kommunikations- och medlemssamordnare!

Bli Fältbiologernas kommunikations- och medlemssamordnare!

Fältbiologerna söker vikarierande kommunikations- och medlemssamordnare!

Vill du göra något viktigt för naturen och miljön? Som kommunikations- och medlemssamordnare i Fältbiologerna tas dina kunskaper tillvara för vår tids viktigaste frågor. Välkommen till Sveriges största organisation för natur- och miljöintresserade unga!

Bild på glada fältbiologer.


Om oss
Fältbiologerna skapar unga miljöhjältar. Vi är Sveriges största organisation för barn och unga med intresse för natur- och miljöfrågor. Föreningen bildades 1947 och är Naturskyddsföreningens fristående ungdomsorganisation. Vi är en stark och radikal röst i miljödebatten samtidigt som vi ger unga en meningsfull relation till naturen. Fältbiologerna är en ideell förening som riktar sig till unga mellan 6 och 25 år.

 

Tjänsten
Som kommunikations- och medlemssamordnare har du ett brett ansvar. I tjänsten ingår att utveckla kommunikationen både internt och externt, i fysiska och digitala kanaler, samt att jobba både operativt och strategiskt. Du producerar texter och layoutar material för vår hemsida, för tryckmaterial och i sociala media.

En viktig del är också att vara ett stöd till de ideella i organisationen. Hos oss bygger mycket verksamhet på frivilliga krafter hos unga. Din roll är till exempel att förklara hur någon kan kommunicera för att få fler deltagare till en nationell träff, eller att hjälpa ideella i planeringen av aktiviteter. Ingen dag är den andra lik och det händer alltid något nytt i organisationen, men en röd tråd är att allt arbete är inriktat på att uppfylla Fältbiologernas syften och engagera ännu fler unga miljöhjältar.

Vi sitter tillsammans med Naturskyddsföreningen på Åsögatan på Södermalm i Stockholm, och det är nära till de flesta transportmedel. På Fältbiologernas kansli finns, förutom kommunikations- och medlemssamordnaren, tre andra anställda samt en heltidsarvoderad ordförande.

Erfarenheter och kvalifikationer
Vi söker dig som:

 • kan arbeta utifrån ett ungdomsperspektiv
 • har erfarenhet av att jobba med kommunikation (operativt och strategiskt)
 • har erfarenhet inom sociala media
 • har erfarenhet av formgivning och layout
 • har goda kunskaper i det svenska språket

Det är meriterande om du har något av följande:

 • relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • tidigare erfarenhet från ideell sektor
 • kompetens inom digital marknadsföring
 • kunskaper inom fotografering och/eller videoredigering
 • erfarenhet av InDesign, Photoshop och/eller Illustrator
 • erfarenhet av WordPress
 • erfarenhet av omvärldsbevakning

Förhållningssätt och personliga egenskaper
För att trivas hos oss tror vi att du behöver vara kommunikativ och social. Du har kontakt med många olika personer och behöver kunna jobba med en bred och varierad målgrupp. Du uppskattar att arbeta i en miljö där ingen dag är den andra lik, där kreativitet och nyfikenhet hjälper på vägen. En förutsättning för arbetet är att kunna samarbeta bra, men också självständigt driva utvecklingen inom ditt område.

Självklart delar du Fältbiologernas grundläggande värderingar. Det inkluderar att sträva efter jämlikhet och mångfald samt ta avstånd från diskriminering i alla dess former.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på heltid (37,5 timmar / vecka) med tillträde 1 september eller snarast därefter. Vikariatet varar i nio månader, eventuellt finns chans till förlängning. Fältbiologerna är arbetsgivare och vi omfattas av kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen. Du arbetar på vårt rikskansli i Stockholm. Vissa resor i tjänsten förekommer och arbetstiden är ibland förlagt till kvällar och helger. Vi eftersträvar jämlikhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Ansökan
Ansökan består av ett frågeformulär och ditt CV. Den allra största vikten läggs vid frågeformuläret. Ansökningar som inte är kompletta kan komma att bli obehandlade.

Ett urval av de sökande kallas till intervju och gör i samband med den ett arbetsprov. I samband med intervjun frågas du dessutom om referenser. Blir du aktuell för tjänsten frågar vi efter ett utdrag ur belastningsregistret, i enlighet med lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Eftersom det kan ta ett par veckor att få, ser vi gärna att du har det tillhanda i god tid. Beställ utdraget här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/.

Skicka din ansökan i ett mail märkt “Ansökan vik. kommunikations- och medlemssamordnare” till ordforande@faltbiologerna.se senast söndagen 12 augusti. Bifoga CV och frågeformulär. Du får inom kort ett svar som bekräftar att din ansökan har kommit fram.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Frågeformuläret hittar du här:
Frågeformulär vik kommunikations- och medlemssamordnare (för Microsoft Word och Open Office)
Frågeformulär vik kommunikations- och medlemssamordnare (endast text)

För frågor om tjänsten eller om ansökan, kontakta:

Johan Andersson
Ordförande, Fältbiologerna
johan.andersson@faltbiologerna.se
070 – 387 01 18