Bli Fältbiologernas medlemsadministratör!

Bli Fältbiologernas medlemsadministratör!

Fältbiologerna söker medlemsadministratör!

Vill du göra något viktigt för naturen och miljön? Som medlemsadministratör i Fältbiologerna gör du under fem månader en insats i ett engagerat team, för vår tids viktigaste frågor. Välkommen till Sveriges största organisation för natur- och miljöintresserade unga!

En bild på glada fältbiologer
Om oss
Fältbiologerna skapar unga miljöhjältar. Vi är Sveriges största organisation för barn och unga med intresse för natur- och miljöfrågor. Föreningen bildades 1947 och är Naturskyddsföreningens fristående ungdomsorganisation. Vi är en stark och radikal röst i miljödebatten samtidigt som vi ger unga en meningsfull relation till naturen. Fältbiologerna är en ideell förening som riktar sig till unga mellan 6 och 25 år.

 

Tjänsten
I Fältbiologerna är medlemmarna i centrum. Mycket av verksamheten anordnas genom ideella krafter, av unga för unga. Bakom kulisserna finns medlemssystemet, som håller koll på vilka medlemmar som finns och ser till att personuppgifter hanteras rätt. För Fältbiologerna är det dags att utveckla ett nytt medlemssystem och därför genomför vi ett särskilt projekt från 1 september 2018 till och med januari 2019. Här behövs du!

Som medlemsadministratör håller du koll på Fältbiologernas medlemsuppgifter under övergången från nuvarande system till ett nytt. Du kommer att analysera och strukturera uppgifterna som finns, samt kontinuerligt administrera systemen som används. Du ser till exempel till att de som vill bli medlemmar kommer in i systemet och blir en del av organisationen. Du kommer också att bidra med underlag inför att Fältbiologernas tidning skickas ut och du tar fram statistik till riksstyrelsen för utveckling av verksamheten. I tjänsten ingår dessutom kontakt med många personer inom och utom organisationen, genom ansvar för Fältbiologernas info-mail och telefon.

Vi sitter tillsammans med Naturskyddsföreningen på Åsögatan på Södermalm i Stockholm, och det är nära till de flesta kommunikationsmedel. På Fältbiologernas kansli finns, förutom medlemsadministratören, tre andra anställda samt en heltidsarvoderad ordförande.

Erfarenheter och kvalifikationer
Vi söker dig som:

  • har de administrativa kunskaper som behövs för att administrera Fältbiologernas medlemssystem
  • har kunskap och erfarenhet av att arbeta i Excel
  • kan arbeta utifrån ett ungdomsperspektiv.

Det är meriterande om du:

  • har tidigare erfarenhet av uppgifter som liknar dem i tjänsten

Förhållningssätt och personliga egenskaper
För att trivas bra med tjänsten behöver du vara strukturerad, ha en god analytisk förmåga och kunna hålla flera bollar i luften. Att vara kommunikativ och ha en god känsla för service och bemötande, bygger en bra relation med dem som hör av sig till Fältbiologerna.

Självklart delar du Fältbiologernas grundläggande värderingar. Det inkluderar att sträva efter jämlikhet och mångfald samt ta avstånd från diskriminering i alla dess former.

Villkor
Tjänsten är en visstidsanställning under fem månader på heltid (37,5 timmar / vecka) med tillträde 1 september, eller snarast därefter. Arbetsgivare är Fältbiologerna och vi omfattas av kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen. Du arbetar på vårt rikskansli i Stockholm. Vissa resor i tjänsten kan förekomma. Vi eftersträvar jämlikhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Ansökan
Ansökan består av ett frågeformulär och ditt CV. Den allra största vikten läggs vid frågeformuläret. Ansökningar som inte är kompletta kan komma att bli obehandlade.

Ett urval av de sökande kallas till intervju och gör i samband med den ett arbetsprov. I samband med intervjun frågas du dessutom om referenser. Blir du aktuell för tjänsten frågar vi efter ett utdrag ur belastningsregistret, i enlighet med lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Eftersom det kan ta ett par veckor att få, ser vi gärna att du har det tillhanda i god tid. Beställ utdraget här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/.

Skicka din ansökan i ett mail märkt “Ansökan medlemsadministratör” till ordforande@faltbiologerna.se senast söndagen 12 augusti. Bifoga CV och frågeformulär. Du får inom kort ett svar som bekräftar att din ansökan har kommit fram.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Frågeformuläret hittar du här:
Frågeformulär medlemsadministratör (för Microsoft Word och Open Office)
Frågeformulär medlemsadministratör (endast text)

För frågor om tjänsten eller om ansökan, kontakta:

Johan Andersson
Ordförande, Fältbiologerna
johan.andersson@faltbiologerna.se
070 – 387 01 18